Wymiana kierownicy w R250

Wymiana kierownicy w R250

Postautor: adamsson dodano: 30 wrz 2013, 00:13

Jak w temacie, na co zwrocic uwage wybierajac nowa kierownice? Jak zdjac manetki z starej kierownicy? Chcialem zalozyc prosta kierownice, bedzie wygodna?
Awatar użytkownika
adamsson
Forumowicz

Motocykl: Jinlun R-250

Re: Wymiana kierownicy w R250

Postautor: kacpero dodano: 30 wrz 2013, 07:34

Czy będzie wygodna musisz wiedzieć sam :)) poza tym wyjdzie w praniu.
Ja w MAGNUSIE mam prostą, wąską i podniesioną. Jeździ się dobrze, ale trzeba się przyzwyczaić. Przed zmianą miałem klasyczne dla tego modelu "baranie rogi". Na nierównościach, piasku etc motocykl robił co chciał. Teraz czuje go idealnie, ale znowu "ciężko" pracuje kierownica. To charakterystyczne przy wąskim rozstawie. Sam określisz w czasie jazdy czy jest dobrze czy trzeba jeszcze wprowadzić jakieś modyfikacje.
Zamiana jest prosta :)) nawet nie ma o czym pisać. Sprawdź tylko długość linek (czy po zamianie nie okażą się za krótkie) to w zasadzie wsio.
Awatar użytkownika
kacpero
Sympatyk

Postautor: Smialszczyn dodano: 05 paź 2013, 14:58

Ja też jeżdżę na prostej, niskiej kierownicy, motocyklem poruszam się tylko po mieście i o wiele lepiej mi się prowadzi. W trasie raczej będzie kapa. Ale ja 250 powyżej 50km się nie zapuszczam. Co do manetek to ja miałem zabezpieczenia w postaci wypustek i dziury w kierownicy. Musisz pomierzyć i w nowej też takie dziury zrobić inaczej manetki się będą obracały. Ściągnięcie to żaden problem. W moim przypadku linki były za długie ale to zależy jaką kierownicę założysz.
Smialszczyn
Forumowicz

Motocykl: Jinlun 250

Postautor: adamsson dodano: 08 paź 2013, 20:04

Smialszczyn pisze: Co do manetek to ja miałem zabezpieczenia w postaci wypustek i dziury w kierownicy. Musisz pomierzyć i w nowej też takie dziury zrobić inaczej manetki się będą obracały. Ściągnięcie to żaden problem. W moim przypadku linki były za długie ale to zależy jaką kierownicę założysz.

A jak je odblokowac? Na sile, czy sposobem?
Awatar użytkownika
adamsson
Forumowicz

Postautor: szpej dodano: 10 paź 2013, 13:34

na siłe
szpej
Forumowicz

Motocykl: jinlun r250 - bobber

Postautor: adamsson dodano: 13 maja 2014, 14:25

Znowu wracam do tematu wymiany kierownicy na prosta, mam 2 typy, ktora bedzie lepsza? obie maja srednice 22mm czyli beda pasowac. Poruszam sie glownie po miescie i z ta wysoka ciezko mi manewrowac miedzy samochodami.

http://allegro.pl/kierownica-suzuki-gs- ... 68261.html

http://allegro.pl/kierownica-suzuki-gs5 ... 49636.html
Awatar użytkownika
adamsson
Forumowicz

Wróć do Jinlun/Romet 250