Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.
jak zwykle niezawodny Kamil z Luxmot-u rzuca światło na nasze gdybania na temat nowości Rometa na 2014: http://kamil.luxmot.pl/?p=1164 jak widać 250 są jak najbardziej, szkoda, że nie terenowe... ale ten nowy Hyosung 250, wart grzechu nie ma co...
Takie trzykołowce to 50% transportu towarowego w Maroku, co ciekawe są takie nawet z silnikami 50 ccm. Pozostały transport to 40% osiołki i 10% japońskie 20 letnie ciężarówki.
Wiecie co:-D mój sąsiad kilkanaście lat temu zmajstrowal coś takiego silnik z rama i kołem wsk125 tylny most z kołami i skrzynia biegów syreny rama skrzynia bagażowej spawana z teownika:-):-) woził na tym praktycznie wszystko;-)ładowność ok 350kg
.fajny materiał wyjściowy do zrobienia sympatycznej trajki :-] ... według mnie to już jest bardzo sympatyczna trajka , a tak oglądając te maszyny,to jak się one zmieniają i ewoluują to czapki z głów przed projektantami
Silnik jak widać bardzo dobrze nam znany, zobaczcie też nazwę ,, Batman 2020". Część ma wsteczny bieg, napęd wałem i normalny most, a część łańcuch. Niektóre mają dach nad kierowcą, a nawet nad ładownią, która może być np. wywrotką. Napatrzyłem się tam na te sprzęty.