Instalacja wkładu lampy przedniej od URSUS-a (H4)

Postautor: JARD' dodano: 24 kwie 2008, 21:41

No i lelegancko. Mi się podoba. :idea:
Te "oponki" rowerowe czymś podkleiłeś, czy tylko na wcisk są włożone?
Awatar użytkownika
JARD'
Forumowicz

Motocykl: Cień

Postautor: Luca dodano: 25 kwie 2008, 11:23

Suma sumarum to z Jelonka wyszedł ci całkiem fajny ciągnik Ursus C 330 :mrgreen:
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: JARD' dodano: 25 kwie 2008, 17:23

Luca pisze:Suma sumarum to z Jelonka wyszedł ci całkiem fajny ciągnik Ursus C 330

Będzie to "JELEŃ C 330" - też takiego zrobię. A gdyby tak jeszcze zamiast oryginalnych wydechów wstawić kominy od ursusa, to byłby całkeim fajny ciągnik. Tyllko nie wiem czy nie należałoby jeździć na nim w krakusce? :lol:

cjt7 pisze:Nie, tylko na "mocny wcisk" (sporo się poszarpałem używając płaskiego śrubokręta - trzeba też robić to z wyczuciem gdyż obręcz w dlaszym ciągu jest plastikowa ). Chodzi tylko o to by unieruchomić wkład w obręczy - do środka i tak nie wpadnie bo jest "wypychany" skutecznie przez mieszaninę kabli tam istniejących .

Całkiem fajna robota. Te Twoje "oponki" spłęnią również funkcję amortyzatorów. Na klosz nie będą się przenosić dragania = żarówka :idea: świeci dłużej.
Awatar użytkownika
JARD'
Forumowicz

Motocykl: Cień

Postautor: tamik78 dodano: 27 sie 2009, 21:01

Odświeżam nieco temat.
Dzisiaj przyszedł do mnie wkład od Ursusa, ale wersja na żarówkę R2 45/40W. W sklepach można dostać żarówkę halogenową w oprawce takiej jak R2 i taką planuję założyć. Wkład na H4 jest na żarówki 60/55W, dlatego jednak wziąłem na R2 (mniejsza różnica mocy względem oryginalnej lampy z żarówką 35/35W, a sądząc po stanie oryginalnego odblasku sama jego wymiana dałaby już zauważalny efekt). Na razie nie miałem czasu żeby zamontować lub chociaż sprawdzić czy wymiarowo będzie pasować, ale jestem dobrej myśli. Do kompletu chyba w tylnej lampie założę "żarówkę" LED i wtedy sumarycznie instalacja będzie obciążona praktycznie w takim samym stopniu jak przy oryginalnej lampie.

CJT7, zastanawiam się czy przełącznik świateł długo wytrzyma u Ciebie zwiększony prąd przy żarówce H4. Nic się nie grzeje? Stacyjka, przełącznik świateł?
Jeśli u Ciebie wszystko gra to tym bardziej u mnie nie byłoby potrzeby montowania przekaźników...
tamik78
Sympatyk

Motocykl: zielony

Postautor: skopi dodano: 28 sie 2009, 11:25

jakby ktoś potrzebował takie lampy to wiecie do kogo walić :D
Awatar użytkownika
skopi
Forumowicz

Motocykl: Fastran FR250-3
Tel. kom.: 792108065

Postautor: tamik78 dodano: 28 sie 2009, 18:29

cjt7 pisze:U mnie się nic nie grzeje, przynajmniej ja nie wyłuskałem tego i wszystko chodzi do tej pory dobrze. "Miałem problem" z przepalającym się halogenkiem po czym okazało się że oprawka od halogenu zsuwała się i stąd brak światła, ale tak to wszystko ok. Co więcej w pewnym momencie miałem instalację ustawioną na drogowe plus dwa lightbary każdy po 35W i było ok, ale potem zmieniłem na oddzielnę włączanie świateł dodatkowych....

No to chyba obędzie się bez przekaźników :))
Dzięki za informacje.

Skopi, zapomniałem że masz u siebie lampy w ofercie... Jak będę szukał lampek na lightbary to się zgłoszę :)
tamik78
Sympatyk

Postautor: scOti dodano: 22 lut 2010, 04:19

skopi masz dostep do tego?

ktos gdzies fotki mial z wymiany, gdzie to sie podzialo?
scOti

Postautor: andrzej dodano: 22 lut 2010, 08:34

To był temat założony przez nieobecnego już kolegę.

Przy okazji prośba do moderatorów żeby posprzątali ten temat bo nie wiadomo o co chodzi.
Awatar użytkownika
andrzej
Klubowicz

Motocykl: VStrom 650 (był R-250,NT-650)

Postautor: tamik78 dodano: 22 lut 2010, 19:56

Tutaj można znaleźć krótki opis (i zdjęcia), ja też montowałem podobny wkład:
http://www.klub-chinskich-motocykli.pl/forum/viewtopic.php?f=20&t=958

Wkład jest produkcji polskiej firmy Wesem. Link do strony producena:
http://sklep.wesem.pl/3/6636/Elementy_optyczne_typu_Ursus

Uwaga: jest wersja prawa, lewa oraz uniwersalna (prawa/lewa). Ja mam tą uniwersalną (do motocykli). Najlepiej dopytać przed zakupem. Oznaczenie z pudełka: RE.03109.R2, mam żarówkę świateł pozycyjnych w pionowej osi symetrii reflektora. Dla przypomnienia - ten model jest na żarówki R2 a nie H4.
Gdzie szukać tego wkładu? Pewnie w sklepach z częściami do ciągników, ewentualnie portale aukcyjne lub sklep internetowy producenta.
tamik78
Sympatyk

Postautor: scOti dodano: 23 lut 2010, 13:23

dzięki znalazłem u nich też na H4: RE.16309
scOti

Następna

Wróć do Jinlun/Romet 250