Chora gwarancja Keeway'a

Re: Chora gwarancja Keeway'a

Postautor: Maciu56 dodano: 04 lip 2014, 05:53

cruenzo pisze:Daruj sobie ASO bo ci tylko motocykl popsują ;-)

Popieram w całej rozciągłości Michała. Moją "Ziutę" serwisuje od początku "mój" mechanik i dzięki temu, że nigdy nie widziała ASO, jest mi wdzięczna. Znajdź takiego i "w nosie" z gwarancją. :)
Awatar użytkownika
Maciu56
Sympatyk

Motocykl: Była"Ziuta"...
Komunikator: Skype: maciu561

Postautor: Piter dodano: 04 lip 2014, 07:41

Panowie, rzeczywiście z zaworami to można do Yamahy (zapomniałem o tym).Kwestia zapachu benzyny w spalinach, tak jak Beniamin pisał, zrobię test na 100km i zobaczymy co wyjdzie.
Ktoś mi pisał na PW, że to może być przyczyna wierconych wydechów, gdyż sonda lambda, nieprawidłowo odczytuje parametry spalin i w konsekwencji podaje za dużo paliwa. To chyba byłby najgorszy scenariusz , bo kupić dwa wydechy to 1000zł wysłane na Węgry. :(

Myślałem jeszcze że może świece nie dają rady, ale motor odpala bez najmniejszych problemów , nie gaśnie na jałowym itd.

W każdym razie, to są moje początki nowego obcowania z motorami. Wprawdzie wiele lat wcześniej byłem dumnym posiadaczem Jawy, CZ i WSK i rozbierałem ja na czynniki pierwsze i dobrze to jeździło, zatem sądzę , że rozwiązanie problemu to jest tylko kwestią czasu.

pozdrawiam

[quote][/quote]
"nawet największy problem nie oprze się procesowi długotrwałego myślenia"
Pozdrawiam
Piotrek

Awatar użytkownika
Piter
Forumowicz

Motocykl: ni mo
Tel. kom.: 533650481

Postautor: krysz dodano: 12 lip 2014, 09:42

Piotrze, wiercone wydechy nie wpływają na odczyty sondy, więcej... ja mam rozwiercone i wywalone katy, i nadal wszystko funkcjonuje prawidłowo (po za "lżejszym" wydechem i tym że jest głośniejszy). Moim zdaniem powinieneś przejrzeć wszystkie połączenia przewodów elektrycznych pod zbiornikiem, wymienić świece na irydowe (można znaleźć już po 40,-/szt). I przegonić cruiserka na trasie czyli na odcinku kilku km dać mu w d... . Oczywiście, gdy silnik będzie już rozgrzany.
A, i sprawdź jeszcze czy głowice są dokręcone, bo były przynajmniej dwa przypadki (choćby u mnie), że trzeba było dociągnąć.
Ostatnio zmieniony 12 lip 2014, 09:47 przez krysz, łącznie zmieniany 1 raz
"Nieważne jaki masz motocykl, ważne gdzie nim byłeś"
http://chomikuj.pl/krysz2/Podr*c3*b3*c5 ... uiser*27em
Awatar użytkownika
krysz
Klubowicz

Motocykl: Keeway Cruiser
Tel. kom.: 602433923

Postautor: Piter dodano: 12 lip 2014, 09:46

Tak też zrobię,a na razie z wydechami to dam sobie spokój.
Cruenzo, także radził mi wymienić świece na irydy + nowe fajki NGK i przewody WN
Pozdrawiam
Piotrek

Awatar użytkownika
Piter
Forumowicz

Motocykl: ni mo
Tel. kom.: 533650481

Poprzednia

Wróć do Cruiser 250