jacek.rc pisze:Nie bierz tego dosłownie do Siebie, ale dla ludzi z takim (słusznym)wzrostem zrobili taki moto jak HD , Victory itp.
Do salonu HD to ja mogę iść się pobawić drzwiami

Nie ta półka cenowa i pojemności.
jacek.rc pisze:Możesz mi wierzyć jazda z Twoim wzrostem na takim Superlight-cie ,tylko na małych dystansach ,raczej na pewno
Sytuacja jest taka. Na co dzień jeżdżę samochodem. Nie chce mi się robić prawa jazdy na motocykl skoro jest możliwość, by to ominąć. A z dostępnych dla mnie (pojemność, cena, wygląd) to tylko taki Superlight, Zipp Raven 125 itp. Chcę motocykl, by spełnić swoje młodzieńcze marzenia i poczuć trochę tej przyjemności, o której mówią motocykliści. Generalnie ma mi służyć jako pojazd wycieczkowy lub dojazdowo - pracowy, czyli nie więcej niż 50 - 100 km na raz. Chyba dam radę na takim maluchu jeśli się trochę pochylę
Poza tym najpierw (zanim kupię swój pierwszy motocykl) będę się uczył i zobaczę, czy to w ogóle dla mnie, jak się czuję i czy taka jazda daje mi właściwą satysfakcję.
Być może okaże się, że nie jest to to, o co mi chodzi, albo że np. strach przed jazdą bez osłony jest silniejszy niż chęć pokonania go. Różnie może być.
A tak na marginesie, to muszę zabrać kogoś do salonu, aby mi zrobił zdjęcie, jak siedzę na takim moto z odpowiedniej perspektywy i odległości - wtedy zapewne zobaczę, czy bardzo idiotycznie wyglądam