Aecjusz pisze:Ostatnio moja uwaga padła na ten model. Przymierzałem się w piątek i mi pasuje. Poczytałem trochę, znalazłem kilka źródeł, ale czy mógłbyś dać takie ogólne wrażenie na temat tego modelu? Trwałość, usterki, prowadzenie, prędkość, zużycie paliwa, ogólna "fajność"?
to może ja odpowiem...
od kwietnia 2014 zrobiłem prawie 4k km
z usterek to oczywiście szpilki kolektora, parę urwanych szprych, przepalająca się na skutek drgań zarówka w tylnej lampie (wymiana na ledową rozwiązuje ten problem), wypadające śrubki.
wszystko to na bieżąco udawało się ogarnąć (głównie w serwisie - ja kupiłem w salonie na ul. Drewnianej w Krk i tam też mam serwis. nigdy mnie nie zawiedli, wiec polecam) i moto nie zrobiło żadnego numeru ani na dłuższej (weekendowe wypady do 150- 200 km max) ani na krótkiej trasie.
Jeździłem prawie codziennie ok 40 km (total w 2 strony) do pracy po zakorkowanym Krakowie. Idealnie sie spisuje w mieście w korkach przy przeciskaniu się do świateł, nagłych manewrach, omijaniu samochodów, jeżdzeniu na skróty, parkowaniu. przyspieszenie wystarczające, sporadycznie tylko jakis samochód mógł ruszyć ze świateł szybciej niż ja. auta doganiały mnie gdy prędkościomierz przekraczał 60 km/h i moto tracił power. ciężko osiągnąc większe prędkości, do 90 jeszcze jakoś dobrnie, ale do 100 to już potrzebna bardzo dłuuga prosta (zazwyczaj max jaki udało mi sie osiągać to 95 km/h)
Spalanie w moim przypadku na pewno ponad 4 litry (dosyć dynamiczna jazda).
poza tym słabe hamulce i opony (opona przednia wymieniona dosyć szybko a tylna na następny sezon). lekka poprawa osiągów po wymianie zębatki (moto mniej ryczy na wyższych obrotach).
drgania dosyć męczące w dłuższej podróży, ale na krótkich trasach do pracy na szczęście ok. łańcuch się bardzo rozciąga, więc trzeba nauczyć sie go naciągać. Niewiem czy powinienem go wymienić na nowy sezon?
hm, co jeszcze - można się nim trochę pobawić - ja wymieniłem kierownicę, usunąłem wskaźnik poziomu paliwa, można wymienić tłumik, etc
na nowy sezon chciałbym kupić coś większego, ale nie wyobrażam sobie rozstania

oceniam go 10/10