Czy wiecie?

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Czy wiecie?

Postautor: senekkorzenna dodano: 18 sty 2009, 20:40

Na targach w Hamburgu przedstawiciel Romet wzbijając w powietrze fajerwerki poinformowała prasę że Romet powiększy panel crusier-chopper o model 400cc -pokazując ten model na wystawie.Niestety na ostatnim spotkaniu dystrybutorów z całej Polski okazało się że jednak nie będzie 400cc a nawet V250 .Informacja te są dla mnie smutne ponieważ Romet ma przechodzić powoli do produkcji z którą był utożsamiany przed zmianą systemu politycznego czyli rowery i motorowery.Pytam się a co będzie z tymi którzy tak bardzo zaangażowali się w pseudo Polski sprzęt mając nadzieję że on nie dość że poprawi swoją jakość to zwiększy panel pojemnościowy. _bezradny .
senekkorzenna

Czy wiecie?

Postautor: Shipp dodano: 18 sty 2009, 21:26

A ja wcale nie jestem zaskoczony. Romet od początku "po bożemu" podchodził do sprzedaży motocykli. Właściwie można było przewidziec, że sprzedadzą ile się da i wycofają się z interesu. Świadczy o tym chociażby "lekkie" traktowanie klientów, byle jaki serwis i zupełna olewka zabezpieczenia w części zamienne i akcesoria. Taka polityka Rometa wydaje się byc od początku zaplanowana, żeby prowdzic sprzedaż do momentu, kiedy przynosi maksimum zysków przy minimum nakładów. Teraz pojawiła się silna konkurencja, motocykle są coraz bardziej dostępne i tanieją, więc po co inwestowac kasę i ponosic koszta? Lepiej "zagospodarowac" chłonny jeszcze rynek skuterów, bo po wprowadzeniu nowych kategorii praw jazdy pozostaną Rometowi jedynie same rowery.
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

Czy wiecie?

Postautor: piernikus dodano: 18 sty 2009, 21:54

To może się okazać, że ta moja V za 100 lat będzie warta straszną kasę. Zamiast nią jeździć zaleję ją formaliną i niech stoi. Moje dzieci kupią za nią dom.
Awatar użytkownika
piernikus
Forumowicz

Motocykl: Romet 250V -- SWM SV

Czy wiecie?

Postautor: kacpero dodano: 18 sty 2009, 22:31

Piernikus masz łeb do interesów :buttrock: a pomysł zajebisty :rotfl: Romecik w słoiku na półeczce jako lokata kapitału :rotfl: wnuki napewno Cię będą błogosławić :))
A tak poważnie to taka sytuacja była przewidywana już ponad rok temu. Generalnie milczę w kwestii tej firmy ponieważ wielu z nas jeździ Rometem a ja akurat nie mam najlepszego zdania na temat tej firmy.
Motocykle jak motocykle - Jinlun tyle że ocechowany marka Romet. Tutaj nie mam żadnych zastrzeżen. Natomiast samo podejście firmy jest zdecydowanie nie do zaakceptowania.
Awatar użytkownika
kacpero
Sympatyk

Czy wiecie?

Postautor: Luca dodano: 19 sty 2009, 13:52

piernikus pisze:To może się okazać, że ta moja V za 100 lat będzie warta straszną kasę. Zamiast nią jeździć zaleję ją formaliną i niech stoi. Moje dzieci kupią za nią dom.

Jeśli to prawda z Rometem to już posiadasz motocykl unikatowy :mrgreen: Może jesteś jedynym posiadaczem takiego sprzęta na świecie :mrgreen: Niezła gratka dla kolekcjonerów. :buttrock:
Taka kolekcja limitowana 1szt :mrgreen:
Awatar użytkownikaOnline
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Czy wiecie?

Postautor: senekkorzenna dodano: 20 sty 2009, 21:11

Trochę zaskoczyła mnie jedna wypowiedź że serwisant chyba keeway będzie szukał części po giełdzie.Przecież części do Romet są na bieżąco :ojoj: : no może na bieżąco. :))
senekkorzenna

Czy wiecie?

Postautor: daro dodano: 21 sty 2009, 02:13

A jeśli można wiedzieć to co zamawiałeś? Wymieniłeś ten łańcuch i jego śrubę naciągu?
Awatar użytkownika
daro
Forumowicz

Motocykl: prawie Yamaha Virago 250:)

Czy wiecie?

Postautor: senekkorzenna dodano: 22 sty 2009, 20:00

Jest racja że zdarza się że na niektóre części klient czekają dość długo a nawet za długo ale też są serwisy ulokowane bliżej Podgrodzia to i części przychodzą szybciej. :)
senekkorzenna

Czy wiecie?

Postautor: mlynaszz dodano: 23 sty 2009, 21:18

Obawiam się, że i moja marka nic nowego nie wprowadzi w 2009 :(

http://www.scigacz.pl/Gala,ZIPP,5,lat,skuterow,ZIPP,w,Polsce,8228.html

Skutery, nawet o poj. 125, off roady jakieś i supermoto, a chopperka żadnego nie widać :( :(
Awatar użytkownika
mlynaszz
Klubowicz

Motocykl: CHN->JP->I->GB->JP

Czy wiecie?

Postautor: Largo dodano: 28 sty 2009, 19:01

Ja też od krótkiego czasu mam Rometa i też za dobrze się nie wypowiem. Pisałem do nich maila w sprawie dodatkowych akcesorii i odpowiedzieli, że mają coś od 150 i może pasować do 250, ale nie sprawdzą mi tego... Nie chciało im się zmierzyć dwóch wymiarów...
Co do wprowadzania nowości w roku 2009 to norma, że raczej będzie kiepsko. Przecież kryzys mamy i nikt nic nowego nie będzie wprowadzał, chyba, że jest pewien sukcesu. Interesuję się również fotografią i w tej dziedzinie też zastój. Niby coś tam wyjdzie, ale o 75% mniej niż w zeszłym roku. Przeczekajmy ten czas i może będzie lepiej ;)
Largo

Następna

Wróć do Wszystko na temat...