Hugon pisze:Nie wiem zatem, czy uszkodziła się tylko zębatka i te 4 trzpienie mocujące, czy rozwaliło mi również gniazda tych trzpieni, które są częścią felgi.
Hugon pisze:Jakie zastosować zamienniki oryginalnego łańcucha, zębatki przedniej i tylnej ? Chciałbym zainwestować w coś trwałego i nie koniecznie wykonanego z plasteliny, jak te poprzednie. Co radzicie ? Jakieś konkretne nazwy ?
beniamin82 pisze:Podobny problem miał chyba Morph i jak się nie mylę Daemiens.
Na szybko nie umiem teraz znaleźć postów.
beniamin82 pisze:Podobny problem miał chyba Morph i jak się nie mylę Daemiens.
Na szybko nie umiem teraz znaleźć postów.
krysz pisze:To same moto, ale jak jeszcze było w posiadaniu foxia, i to on z tym walczył.
Więc najlepiej jakby u niego zasięgnął porad.
Deamiens oczywiście też.
Deamiens pisze:Moją jedyną wg. mnie sensowną poradą jest wyp...rzucić to cholerstwo na śmietnik i zastosować tylne koło w którym zabierak zębatki jest osadzony na gumach. Bo inne rozwiązania to przedłużanie agonii, wymienisz tuleje to prędzej niż później Ci je znowu wybije, będą się robiły luzy powodujące znacznie szybsze zużycie napędu etc etc. Ogólnie pomysł osadzania tylnej zębatki na bolcach wpuszczonych w tuleje gumowo-metalowe gdzie gumy jest z 8mm to chyba jakaś zemsta chińczyków i nie powiem o tym ani jednego dobrego słowa. A tak wymieniasz tylko co jakiś czas gumy zabieraka co zamyka się w niewielkiej kwocie i powoduje znacznie mniej nerwów.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości