Kompleks czy chec tuningu?

Re: Kompleks czy chec tuningu?

Postautor: Maciu56 dodano: 21 maja 2015, 18:40

Sakwy dobierzesz w czarnej, matowej skórze. Nie mogą mieć "srebrnego" i frędzli. Są takie na rynku. Całość - extra. :oklasky:
Awatar użytkownika
Maciu56
Sympatyk

Motocykl: Była"Ziuta"...
Komunikator: Skype: maciu561

Postautor: Gixer dodano: 21 maja 2015, 20:56

i gitara :D
nie sztuką jest jechać,sztuką jest jeździć
Gixer
Klubowicz

Motocykl: Honda CBR

Postautor: Grafvader dodano: 23 maja 2015, 17:16

No to jestem następny w usuwaniu części emblematów KSL. Usunąłem napis z boku 125 oraz biały napis na skórze keeway. Zostawiłem napis superlight bo fajnie wygląda, tak jak kolega pisał jest stylizowany na czcionkę z lat 50. Po zmianie w mojej ocenie motocykl wygląda dużo fajniej. Szczególnie powagi dodaje mu kufer skórzany oraz roll z narzędziami. :_hura:
Grafvader
Forumowicz

Motocykl: Keeway Superlight 125 Brown
Tel. kom.: 512304798

Postautor: Hawk1985 dodano: 23 maja 2015, 19:22

Jako ze cały czas myślę o tych gumach na lagach
Obrazek
miałbym kilka pytań.

Lag ma następujące wymiary:
Obrazek

1) Orientuje się ktoś czy jakiś model ma takie same lagi i fabrycznie założoną gumę? To by mi ułatwiło poszukiwanie.
2) Jak by wyglądał demontaż w celu założenia takich gum, to się wiąże z kompletna demolką i wylewaniem oleju z lagów? Czy to mniej straszne
3) Jeśli ktoś chciałby pomoc w poszukiwaniach to zapraszam :D http://allegro.pl/listing/listing.php?b ... +teleskopu
Jawa 20 -> ... -> KSL 125 -> XL650V -> DL650 -> XF650 -> DL650 -> Fuoco 500 -> F650+VX800 -> DL650
Awatar użytkownika
Hawk1985
Forumowicz

Motocykl: DL650

Postautor: Lisu dodano: 23 maja 2015, 22:21

Witam "China Rider´ow"!
Troche kiepsko ten bak wyglada. Moze tylko cos sie wylalo? Nie sprawdzalem szerokosci. Nie pomoge.
Ale musze sie pochwalic, ze walnalem mojego pierwszego tysiaca. Dzisiaj zakupilem we Wrocku odpowiedni kask. HJC roziar wiadro. Jedyny , ktory w rozmiarze XXL mi pasowal. Gosc zachwalal , ze niby super. Cena tez taka sobie -prawie 6stowek. Ugniata mnie jedynie na policzkach. Dostalem TIP, zeby przez weekend wlozyc pilke i ja nadmuchac, zeby sie naciagnal. Tak tez uczynilem, kupujac w Tesco za 12,99 :D. Teraz lezy i sie naciaga. Mam nadzieje, ze bedzie ok. Owbod glowy ok. Jedynie ucikal na policzkach. Gosc powiedzial, ze sie na bokach naciagnie, stad ta decyzja. Inna sprawa, ze bedac w paru sklepach we Wroclawiu stwiedzilem, chcac zakupic jakies spodnie (myslalem o jeansach z wkladkami i lekko ocieplanych, bo jezdze w normalnych i daje w krocze i kolana), ze o mla porazka cenowa. Facet oferowal mi spodnie za 1200 zl. Tekstylne tez byly w granicach 700-900 zl. ze nie wspomne o butach. Wiem, ze w necie mozna cos taniejwyrwac, jednakze mam problem, bo musze wszystko mierzyc. a wiecie, jak to jest z zamawianiem i odsylaniem. Wiem, ze sa jakies bazary motocyklowe, gdzie mozna wyrwac jakis ciuch w miare w rozsadnej cenie, bo nie zalezy mi na marce. ma byc w miare tani i dobry. Za jakies wskazowki z gory dziekuje(rejon Gorny-,Dolny Slask,Opolszczyzna).
Do Beniamina: Przy przegladzie 1500 km wymienie ta zebatke na 16. Smiga fajnie, ale pogoda do banii. Jak jest ponizej 20 to mi ciagnie ekstremalnie po nogach, wiec czekam na poprawe pogody i jakies wskazowki odnosnie taniej odziezy.
A teraz jeszcze odnoscie : Kompleks czy chec tuningu?
Musze sie przyznac, ze (moze mi sie tylko wydaje) od kiedy go "zneutralizowalem, to ludzie sie za sprzetem ogladaja. Stalem na swiatlach i widzialem, jak goscie z osobowek mierza moja maszyne. Nie ukrywam, ze mi sie to podobalo.
Jeszcze jedno. Irytuja mnie 40to tonowki. Ostatnio trzymal sie jeden za mna na DK 94 przed Brzegiem na doslownie kilka metow. Przez glowe mi przeszlo, ze jak bym sie tak wylozyl to po mnie. wpadlem w panike i zjechalem na bok. Kurde. Unikam Autostrad (jeszcze nigdy nie jechalem) i unikam DK. Jezdze lokalnymi ( drugiej kategorii odsniezania), bo jakos mnie to stresuje. Jednakze te lokalne sa w dosc oplakanym stanie.
Mam jeszcze kilka przemyslen, ale na razie sobie podaruje. Pozdrawiam
Lisu
Forumowicz

Motocykl: KSL125 Czarny Mat

Postautor: Lisu dodano: 23 maja 2015, 22:41

Dodam jeszcze, ze te wszystkie sakwy szpeca Superlihta. Mnie sie podoba taki goly, jak moj.Wyglada ... (tutaj wulgaryzm, przyjety za towarzyski). Jestem zachwycony moim Chinczykiem. (Stan 1000 km). Zobaczymy, jak bedzie dalej.
Lisu
Forumowicz

Motocykl: KSL125 Czarny Mat

Postautor: Morph dodano: 24 maja 2015, 08:57

Podjedz do 4Ride ,albo 4Biker w Katowicach ,tam kupisz jeansy z kevlarem już od 300 zł ,Gixerka kupiła skórzane ze sliderami za 400 zł ,także ceny mają przystępne ,a i wybór też spory
Nie jeździj szybciej niż Twój anioł stróż potrafi latać
Obrazek
Klaustrofobia to lęk przed zamkniętymi pomieszczeniami. Na przykład , gdy idę do monopolowego boję się, że będzie zamknięty.
Awatar użytkownika
Morph
Klubowicz

Motocykl: Romet R250 / Honda CBF600s

Postautor: rafip dodano: 24 maja 2015, 18:42

Dodam jeszcze, ze te wszystkie sakwy szpeca Superlihta. Mnie sie podoba taki goly, jak moj.Wyglada ... (tutaj wulgaryzm, przyjety za towarzyski). Jestem zachwycony moim Chinczykiem. (Stan 1000 km). Zobaczymy, jak bedzie dalej.

Faktycznie golas wyglada zadziornie ale potrzeba przewożenia czegokolwiek w końcu wygrywa. Chyba ze używamy moto tylko okazjonalnie dla przyjemności. Ja zakładam ze do końca sezonu natrzaskam kilometrów i moto musi być ubrane.
Awatar użytkownika
rafip
Zarząd KCM

Motocykl: Piaggio MP3 LT Sport
Tel. kom.: 691829631

Postautor: to.st dodano: 24 maja 2015, 18:49

Lisu pisze:Dodam jeszcze, ze te wszystkie sakwy szpeca Superlihta. Mnie sie podoba taki goly, jak moj.Wyglada ... (tutaj wulgaryzm, przyjety za towarzyski). Jestem zachwycony moim Chinczykiem. (Stan 1000 km). Zobaczymy, jak bedzie dalej.

Wiesz, jeden lubi rybki, a drugi akwarium :D

Motocykl: Daelim VL 125F Daystar
Tel. kom.: 602501561

Postautor: Hawk1985 dodano: 25 maja 2015, 19:44

No i znów się okazało że Keeway to prawie Harley, osłona na lagi pasuje z HD http://www.malyhd.pl/gumowe_oslony_prze ... 39_mm.html
Tylko ta cena 90zł za kawałek gumy :-(
Jawa 20 -> ... -> KSL 125 -> XL650V -> DL650 -> XF650 -> DL650 -> Fuoco 500 -> F650+VX800 -> DL650
Awatar użytkownika
Hawk1985
Forumowicz

Motocykl: DL650

PoprzedniaNastępna

Wróć do Keeway