close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Kompleks czy chec tuningu?

Re: Kompleks czy chec tuningu?

Postautor: Hawk1985 dodano: 29 maja 2015, 12:21

Gixer pisze:Napis 125 można łatwiej ściągnąć podgrzewając go suszarką i w tedy lepiej sie odkleja :)

Nie ma potrzeby, to jest słaby klej. Jeszcze nie tak dawno go podklejałem po jeden róg napisów się odklejał, a dzisiaj te napis oderwałem :P
Superlight na baku zostawiłem.
Jawa 20 -> ... -> KSL 125 -> XL650V -> DL650 -> XF650 -> DL650 -> Fuoco 500 -> F650+VX800 -> DL650
Awatar użytkownika
Hawk1985
Forumowicz

Motocykl: DL650

Postautor: Gixer dodano: 29 maja 2015, 13:49

mimo wszystko po co sobie utrudniać jak można sobie ułatwiać życie.. ;) przy suszarce ładnie schodzi nie zostawiając śladów kleju z naklejki
nie sztuką jest jechać,sztuką jest jeździć
Gixer
Klubowicz

Motocykl: Honda CBR

Postautor: Lisu dodano: 30 maja 2015, 02:46

Witam. W kwietniu kupilem nowego i sciagnalem pazurem wszystkie nazwy bez problemu. Nawet nie zostal slad. Zdjecia umiescilem na tym forum wyzej po obroce.
Mam 1200 km i przy 85 kmh drzy pod siedzeniem.Rdza na tarczy i musze powiedziec, ze przyciski do migaczy sa jakies dziwne, Czesto siel lalpie na tym , ze nie wyla sie migacz po nacisnieciu.Pozie. Mys le,a tym przy moim wzroscie 186cm mecze sie po dluzszej jezdzie. Nogi mnie bola. Mysle, ze moznaby tak jakos dorobic jakies wydluzacze stopek do nog, zeby jezdzic keewayem, z wyprostowanymi nogami. Co myslicie o tym?
Lisu
Forumowicz

Motocykl: KSL125 Czarny Mat

Postautor: Lisu dodano: 30 maja 2015, 02:49

Chybcm. Mama byl wlaczony ..... Chodzi o moj wzrost 186, Mam problem nogi wyciagnac. Jk ma ktos jakis pomysl?
Lisu
Forumowicz

Postautor: Maciu56 dodano: 30 maja 2015, 06:33

...ale, że "o so chodzi?"... Mama byl wlaczony (?) ;)
Awatar użytkownika
Maciu56
Sympatyk

Motocykl: Była"Ziuta"...
Komunikator: Skype: maciu561

Postautor: beniamin82 dodano: 30 maja 2015, 08:24

Lisu
Przełącznik kierunkowskazów działa w ten sposób ze nie da się go wyłączyć nim trzy razy mignie. Nie tylko ty masz z tym problem, rozwiązania są dwa. Jedni montują "buczek" który daje sygnał że migacz jest włączony. Inni montują gdzieś w okolicach licznika na baku dodatkowy migacz (klejony, ze skutera).

Co do możliwości regulacji podnóżków to mówiłem Ci przecież ze musisz znaleźć kumatego spawacza, no i dorobić dłuższą linkę hamulca. Linkę można dorobić w Opolu na armii krajowej. Tam jest sklep motocyklowy. Trzeba im tylko linkę na wzór przynieść. Jeżeli chcesz jeździć to musisz zakupić drugą.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: Lisu dodano: 31 maja 2015, 22:35

Witam serdecznie. Dzisiaj przytrafiło mi się nieszczęście. Zawiódł mnie wskaznik poziomu paliwa i..... stanąłem w lesie 15 km do najbliższej pompy. Mówię sobie,że popcham do najbliższej wioski, ale zaczęły sie zatrzymywać przejeżdżające samochody(byłem zaskoczony, bo wielu się zatrzymało, oferując pomoc). W końcu jeden miał kanister i odsprzedał mi dwa litry. Dzień został uratowany! Dzisiaj osiągnąłem z górki na DK46 niesamowitą prędkość. 105 kmh!!!! Jednakże jest to totalne żyłowanie sprzętu. Cała rama drżała, a najwieksze wibracje pod siedzeniem :D
Co prawda krótko go posiadam, ale moge już stwierdzić, że najlepiej prowadzi się i najlepiej idyie między 60-85 kmh.
Dodam jesycye , że goście, którzy zatrzymywali się y chęcią udzielenia pomocy bardzo interesowali się maszyną i byli zdumieni, że to Chińczyk. Myśleli, ze to jakiś Harley. ;)
Spędziłem w necie kupę czasu, szukając sakw i stelaży (Beniamin /nie mam czasu jezdzić po metalowcach,zeby dorobic stelaz). Znalazlem goscia w Debicy na OLX, ale chyba trochę przesadza z ceną. 500 zl
Niby robi na zamówienie. Ale cena jest zaporowa. Na obecną chwilę mój największy problem to lusterka. Muszę je wzdlużyć bo nie widzę, co za mna jedzie. Ogladalem w necie, ale nic nie znalazlem. Muszą być dłuższe o 5/10 cm (stelaże), bo samo szklo jest ok. I jeszcze jedno. Ten z Dębicy ma tez te stopki na wzprostowanie nóg. Poślę linka i proszę o opinie.
http://olx.pl/oferta/keeway-superlight- ... 9wIv9.html
Lisu
Forumowicz

Postautor: rafip dodano: 01 cze 2015, 09:33

Widziałem linki tego gościa. Ceny to jakieś nieporozumienie. Stelaż, którego nie widać a podtrzymuje tylko sakwy... z taką ceną! Też miałem ten dylemat ale na szczęście kolega pomógł i zespawał mi stelaże. Kosztowało to 30zł z pomalowaniem a wygląda tylko trochę gorzej od tzn nowych "fabrycznych stelaży"
Awatar użytkownika
rafip
Zarząd KCM

Motocykl: Piaggio MP3 LT Sport
Tel. kom.: 691829631

Postautor: to.st dodano: 01 cze 2015, 09:53

rafip pisze:Widziałem linki tego gościa. Ceny to jakieś nieporozumienie. Stelaż, którego nie widać a podtrzymuje tylko sakwy... z taką ceną! Też miałem ten dylemat ale na szczęście kolega pomógł i zespawał mi stelaże. Kosztowało to 30zł z pomalowaniem a wygląda tylko trochę gorzej od tzn nowych "fabrycznych stelaży"

Z cenami to faktycznie zaczął przesadzać. Dla mnie robił za mniejszą kaskę :)
A ten KSL na jego zdjęciach to akurat mój :D
Był pierwszym, do którego dorabiał część "ubrania".

Motocykl: Daelim VL 125F Daystar
Tel. kom.: 602501561

Postautor: Arcon dodano: 01 cze 2015, 10:19

Lisu pisze:Spędziłem w necie kupę czasu, szukając sakw i stelaży (...) nie mam czasu jezdzić po metalowcach

:rotfl:
Arcon
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Keeway