skawmid pisze:Czy powinno byś słyszalne trzaskanie, czy powinna być wyrazista gdy się ją sprawdza przykładając w fajce do boku cylindra bo jak pisałem u mnie wydaje się taka anemiczna przy świetle słonecznym jej nie widziałem dopiero w garażu ją dostrzegłem. Benjamin to czytać było nie potrzebne wystarczyłby link:)
Poczytałem i nie wiem co to jest plak?
skawmid pisze:Ale co? Chyba tylko mechanik będzie to wiedział. Ale jak go zatargać do mechanika (z biodrem do wymiany). Cóż muszę sobie radzić podzwonię po niedzieli do mechaników - może któryś dysponuje transportem i podejmie się robić "chińczyka".
Dziękuję wszystkim za odzew (Benjaminowi też:) ).
skawmid pisze:Wreszcie wymieniłem olej. Śruba spustowa jest z lewej strony z boku na dole, mniej więcej pośrodku silnika. Łatwo ją odkręcić kluczem nasadowym 17 z przedłużką albo rurkowym. Zeszło 1,4 l. oleju i tyle też wlałem. Wlałem Lotos semi-syntetyk 10W40 - taki mi został po wymianie w samochodzie. Na razie nie zauważyłem różnicy w działaniu sprzęgła czy skrzyni biegów.
skawmid pisze:Ha sukces nieprawdaż:) Czeka mnie jeszcze kolejne "poważne wyzwanie" - wymiana świec. Tylko czy jak wszystko dobrze działa to czy jest sens ruszać?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości