Jak miałeś problemy od początku, to możliwe że potrzebna jest regulacja zaworów, lub gaźnika. Ja tak miałem i pojechałem specjalnie na regulacje zaworów i synchronizacje gaźników do serwisu w Ustroniu, od tego czasu pali na dotyk .
Przede wszystkim: zostawiasz moto na postój ze zbiornikiem zatankowanym do pełna czy nie? Czy masz założony filtr paliwa? Najczęstszym problemem w długo stojących sprzętach jest woda w paliwie. Może trzeba oczyścić układ zasilania w paliwo. Elektrykę mówisz masz sprawną...a jak akumulator po postoju? Wyciagasz go z moto i ładujesz jak nie jeździsz?
Zbiornik przed zimą był w połowie zatankowany a moto stało w garażu. Filtr paliwa mam. Może woda w paliwie? Spróbuję wymienić paliwo na nowe i nowe świece. Elektrykę nie końca wiem czy mam sprawną bo jak pisałem iskra wydaje mi się wątła - ale nie mam porównania jaka ona powinna być. Przed postojem elektryka była sprawna bo jeździłem i normalnie zgasiłem silnik. Akumulator trzymałem w domu i doładowywałem. Akumulator jest dobry - kręci normalnie. Będę jeszcze próbował go uruchomić i napiszę.
Wyczyść świece, albo wymień na te co miałeś za pierwszym razem i koniecznie przegoń maszynę po trasie i nie jakaś emerycka jazda, tylko kawalerska.
skawmid pisze:Zbiornik przed zimą był w połowie zatankowany a moto stało w garażu.
Jak było tylko połowę to mógł nieźle pordzewieć i masz syf w zbiorniku. Na zimę zalewa się do pełna. Trzeba zdemontować zbiornik, dobrze nim poruszać i wylać stare paliwo a zalać nowym.
Hura udało się odpalić. Kupiłem dzisiaj nowe świece i autostart. Zamknąłem się w garażu żeby było ciemno i zacząłem eksperymentować z iskrą Zauważyłem, że jak stopka rozłożona to iskra raz jest raz nie ma. Napsikałem do cylindrów autostaru, wkręciłem nowe świece i odpalałem przy złożonej stopce. Zapalił. Odpiąć się tych przewodów nie dało więc dwa z nich (nie masowe) urwałem i zaizolowałem. Teraz zapłon nie reaguje na stopkę i dobrze. Rada dla innych i siebie (żebym tylko zapamiętał!) to nie wpadać w panikę i słuchać się bardziej doświadczonych kolegów z Klubu. Pozdrawiam Wszystkich:)