Dan pisze:Tak zawory podobną są dobrze ustawione bo kazałem żeby to właśnie sprawdzili mi na przeglądzie a z tym sanie to sam nie wiem w jakiej pozycji ono ma być ma ustawione w środkowym położeniu i tak jeździłem przez ponad 500km i teraz się pojawił ten problem z odpaleniem na bardzo ciepłym silniku ale próbowałem wyłączyć dziś to sanie i faktycznie odpalił tylko że gaśnie wtedy bo nie ma wolnych obrotów a próbowałem podkręcić śrubką od wolnych obrotów i było dobrze tylko że jak prze gazowałem to obroty raz spadają normalnie a raz bardzo powoli i teraz nie wiem czy jeździć na tym środkowym położeniu tego ssania a odpalać bez
Mam ten sam motocykl.
Ssanie ma trzy pozycje. Na samym dole jest wyłączone, kolejna pozycja w górę to półssanie, a w poziomie to ssanie.
Zimny silnik odpalam na ssaniu i praktycznie zaraz je wyłączam. Półssania nie używam.
Co do wolnych obrotów. Śruba ma tendencje do samoczynnego przestawiania się. U mnie na przykład samoczynnie podnosiła wolne obroty aż do trzech tysięcy. Wyregulowałem ją na ciepłym silniku, przyblokowałem i problem zniknął.