...z ziemi polskiej ,do włoskiej...

Wycieczki krajowe i zagraniczne oraz relacje z ich przebiegu

Re: ...z ziemi polskiej ,do włoskiej...

Postautor: Jack dodano: 22 paź 2015, 18:11

Super muzeum :D .
Nie wiedziałem że były latające skutery i skutery z bocznym wózkiem :sidecar: .
Romet Kadet 50 -> Romet Mińsk 125 -> Romet Soft 125 -> Romet R 250 -> Yamaha FJ 1200 A-> HONDA CBF 600 S
Awatar użytkownika
Jack
Klubowicz

Motocykl: Honda CBF 600 S

Postautor: jacor dodano: 23 paź 2015, 00:08

Też bym wrócił do Włoch ale nie przed sezonem tylko po sezonie.Woda byłaby ciepła w morzach i jeziorach :D
Awatar użytkownika
jacor
Klubowicz

Motocykl: Cf Moto 650

Postautor: beniamin82 dodano: 23 paź 2015, 06:33

jacor pisze:Też bym wrócił do Włoch ale nie przed sezonem tylko po sezonie.Woda byłaby ciepła w morzach i jeziorach :D

Jacor, po sezonie to dzień za krótki. Po za tym nie będzie tak pachnieć.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: Luca dodano: 23 paź 2015, 08:32

Eee tam po sezonie też jest fajnie. Nie ma tych niemiłosiernych upałów i kempingi są tańsze.

Jack pisze:Nie wiedziałem że były latające skutery

Mam wątpliwości, czy to w ogóle latało, ale wrażenie robi.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: jacek.rc dodano: 23 paź 2015, 10:05

Wielkie dzięki ,za te kilka postów komentarzy ,bo już myślałem ,że ta moja grafomańsko-fotograficzna radosna twórczość jest niezauważona _bezradny :D .Co do muzeum ,to może nie każdy wynalazek wypalił ,ale próbowali ,coś robili ,u nas też ludzie robili trójkołowce do prac w polu i transportu ,ale nikt nie był zainteresowany produkcją . Natomiast Vespę ruscy kazali skopiować i wdrożyć do produkcji ,patenty mieli gdzieś ,ale nawet materiałów pożądnych nie zastosowali i była bardziej awaryjna :kicha: .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: Maciu56 dodano: 23 paź 2015, 11:27

bez słów... :pliz: :oklasky:
Awatar użytkownika
Maciu56
Sympatyk

Motocykl: Była"Ziuta"...
Komunikator: Skype: maciu561

Postautor: wydech dodano: 23 paź 2015, 12:42

Pisz pisz Jacku i foty dawaj,
Awatar użytkownika
wydech
Klubowicz

Motocykl: TS 350+GSF 600

Postautor: DaJan dodano: 24 paź 2015, 09:34

Szacun....jacku-foty czad... :motor: -pozdro.
Największym przeciwnikiem marzeń jest portfel.
Awatar użytkownika
DaJan
Klubowicz

Motocykl: Keeway Cruiser 250V-Romet R150
Tel. kom.: 511429521
Komunikator: 5789859

Postautor: jacek.rc dodano: 24 paź 2015, 13:00

Dzień 7
W ten czwartkowy poranek ,nie mogłem się obudzić ,potem jakiś niemiec ;) pod prysznicem zatrzymał swoją dawkę wody (na żetony)i zwolnił kabinę ,gdy później ja tam wszedłem ,wrzuciłem sztona ,wcisnąłem guzik i _bezradny załapałem się na troszkę wody (akurat zdążyłem się namydlić ,a moją porcję wody zżarł automat :mur: ,są oczywiście darmowe prysznice ,ale z zimną wodą :kicha: .Nieźle się zaczyna ,jako ostatni spakowałem bety.
Obrazek
W planie na dziś jest dojazd do Torbole nad j.Garda.Po drodze mijaliśmy ,w niesamowitym ścisku ulicznym ,liczne w północnej Toskanii kamieniołomy z białym marmurem.
Obrazek
Po drodze zauważyłem coś jak komis jednośladów ,trzeba pozwiedzać ,u nas sprzęty się czyści a tam ;) ...stoją ,przymierzyłem się do jednego ,nawet wygodny ,nie wiem czy 2500 to dużo ??.
Obrazek
Toscana żegnała nas drogą biegnącą granią góry ,w dole było widać autostrady ,,które wyjeżdżały z góry ,żeby po chwili wjechać w inną _bezradny koszmar.
Obrazek
Droga miejscami była popękana ,ale nie przez szkody górnicze ,tylko naturalne ruchy górotworu .Był też salon HD ,a że w clubie rozmiar ma coraz wieksze znaczenie to pstryknąłem :D
Obrazek
Górki się skończyły i wjechaliśmy na płaską Emilię ;) Romanię ,no nic trzeba przejechać ,gorąco droga prosta nuda .
Obrazek
Jednak na przebudzenie zaczęły się wyłaniać górki i było ich z każdym kilometrem coraż więcej i większych.
Obrazek
W jednym z tuneli zaciekawiło mnie ,że nie usłyszałem w słuchawkach charakterystycznego dźwięku "brak sygnału GPS" ,a jeszcze bardziej się zdziwiłem :wielkieoczy: jak po około kilometrze jazdy słyszę w słuchawkach ..za ...metrów trzymaj się lewego pasa :wielkieoczy: :wielkieoczy: :wielkieoczy: i za chwilę rozjazd w tunelu _boisie to był mój pierwszy raz :swir: .Po wyjeździe z tunelu niespodzianek zobaczyłem jezioro .
Obrazek
O jeziorze Garda opowiedział ni kolega z pracy ,także o tym ,żeby jechać jego lewym brzegiem i oto jestem :D :D :D ,w sklepie zrobiłem zaopatrzenie ,jeszcze wtedy nie wiedziałem ,że butla z wodą przytroczona do boku kufra uratuje mi dupę.Z każdym kilometrem kopara bardziej mi opadała ,coś przepięknego .
Obrazek
Sielankę jazdy przerwał na chwilkę korek ,ale go minąłem.
Obrazek
Jadę ,jadę ,podziwiam ,pstrykam ,gdy nagle widzę ,że światła stopu w aucie jadącym przede mną ,świeca się zbyt długo _boisie ,jako że w prawej ręce trzymałem właśnie aparat hamuję nożnym i się zbliżam (super uczucie ,zawsze wtedy czas płynie baaardzo wolno ,a adrenalina aż kipi ),dociskam pedał hamulca ,wychodząc z założenia ,że lepiej wyglebić niż spowodować kolizję i... jebut pierdut i leżę :foch: .Wstyd jak szlag ,wszyscy patrzą ,na drodze plama ( butla z woda zadziałała jak waterbag :) ,wstaję ,kopię w skrzywiony gmol ,odpalam ,...silnik zaskoczył ,wsiadam i po może 15 sekundach znowu jadę .uff.Już tak mam MAG _bezradny ,dopiero po chwili czuję ,że ręka w nadgarstku boli i ciężko dodawać gaz ,o hamowaniu nie spomnem :/ ,a lewa noga też cuś nie teges ,ale widoki szybko przywracają dobry nastrój :D .
Obrazek
przeglądając zdjęcia ,to chyba właśnie po zrobieniu tego zdjęcia glebnąłem .
Czy jednak jadąc tak piękną drogą można się nie cieszyć (z tego,że się jedzie dalej też ;) ).Na szczęście do kempingu dotarłem już po kilkunastu minutach ,poszedłem do recepcji spytać o miejsce i okazało się, że jest jedno ostatnie ,więc je zarezerwowałem i czekając na resztę zwiedzam okolicę .Na hołka można liczyć chłopaki dojeżdżając najpierw skręcili w tę samą (złą) drogę co ja ,za 50m skręć w prawo ,a jak pierwszy zakręt jest 15m bliżej ,to skręcamy na nim :D .
Obrazek
Sfinalizowałem rezerwację i pan na drzwiach wywiesił
Obrazek
a chętnych na to miejsce było więcej,musieliśmy się dosyć mocno poprzytulać bo mieliśmy tylko jeden plac
Obrazek
Woda w jeziorze zimna ,dzięki temu mogłem ochłodzić obolałe członki
Obrazek
twardziele nie omieszkali zakosztować kąpieli (pełniejszej)
Obrazek
jak też zażyć odpoczynku
Obrazek
,w promieniach zachodzącego ,za szczyty gór słoneczka
Obrazek
Tak to dobiegał powoli końca dzień ,pełen wrażeń ,jezioro nocą wyglądało równie pięknie ,co w pełnym słońcu.
Obrazek
Reszta fotek https://goo.gl/photos/1UUz9HXFnKNDiYbt8
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: HANS dodano: 24 paź 2015, 14:54

normalnie patrze i zazdroszczę,naprawdę zajebista wyprawa!!!już myślę o swojej pierwszej dalekiej wyprawie...
Awatar użytkownika
HANS
Forumowicz

Motocykl: benyco dark star 125
Tel. kom.: 511188350

PoprzedniaNastępna

Wróć do Podróże