beniamin82 pisze:Grzes pisze:Drogi Beniaminie z tego co piszesz to wywnioskowałem ,źe :
1. Optujesz za silnikami OHC
2. Barton Classic i Junak 123 posiadaja takowe./ obydwa motorki mi się podobaja/
3. Przed decyzja co kupić wypadałoby ustalic czy ma się w pobliźu jakiś serwis z dostępem do części źeby potem
było łatwiej.
Czy dobrze to wszystko rozumiem
1) Silniki OHC są po prostu mocniejsze niż te OHV. I jest to na tyle odczuwalne że warto kupić motocykl własnie z takim silnikiem jeżeli ma się 5tys do dyspozycji.
2) Barton Classic jest produkowany przez Senke (początek numeru VIN to LGV) a Junak 123 przez TAYO (początek numeru LD3). Obie firmy ściśle współpracują.
Silnik OHV łatwo odróżnić od OHC. OHV ma na lewej stronie cylindra zaślepkę, pod która jest mocowanie popychaczy. OHC tego nie ma.
3) To zależy jak długo chcesz korzystać z gwarancji. Musisz wtedy korzystać z przeglądów i wymian oleju w ASO. Jeżeli jednak nie zalezy ci na przeglądach w ASO to twój mechanik Ci wystaczy. Bo części do twojego motocykla będą w wielu sklepach, a specyficzne jak bak czy inne elementy designu będziesz mógł kupić od Bartona czy Junaka.
Witam w niedziele.
Jeźeli doradzasz silnik OHC i doradzasz Senke to pozostaje wybrać Bartona Classic.
Odn 3. Czy gwarancja jest uznawana tylko jak bedę korzystał z wym oleju i przeglądów w ASO ? Czy to znaczy , ze jak olej wymienie sobie sam to gwarancja juz przestaje działać. Bo jeźeli np 1 przegląd jest jakby obowiązkowy to pojadę do ASO ale jak wymienie sam a np po roku nawali mi cos tam to juź nie mam po co jechać. Skoro gwarancja 2 lata to dwa lata. Jak mam to rozumieć. ?