Trzy w Jednym

Wycieczki krajowe i zagraniczne oraz relacje z ich przebiegu

Re: Trzy w Jednym

Postautor: Luca dodano: 23 lis 2015, 10:47

Peliks pisze: Mijamy Komańczę, Cisną w Wetlinie krótki postój.
Obrazek

A ja już myślałem, że to koniec Bieszczad a tu jeszcze jeden dzień i to przy pięknej pogodzie :)
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: Luca dodano: 23 lis 2015, 11:16

to.st pisze:Taras widokow5 jest od niedawna. Wcześniej nie było nic. Dodatkowo zrobili piękną panoramę fotograficzną, doskonale widać co jest co.

Wcześniej też był, tylko może teraz odremontowali. Już w 2007 z Shippem tam byliśmy a w 2008 to było nawet całe WWS ;)
http://chomikuj.pl/Luca/WWS+2008/Dzie*c ... 726820.jpg

P.S
Znalazłem nawet archiwalną relację z 2007r, ale jak się chce oglądać obrazki to bez pobrania się chyba nie obejdzie.
http://chomikuj.pl/Luca/Relacja+z+Przej ... 620948.doc
Tak mi się jakoś na wspomnienia wzięło. :roll:
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Postautor: Peliks dodano: 25 lis 2015, 00:53

Dzień ósmy. 20.08.2015.
No niestety trzeba ruszać w stronę domu. Tą trasę zrobimy w dwa dni. Dalibyśmy radę w jeden ale byłaby to już lekka walka, a przecież motocyklem jeździmy dla przyjemności. Po trzech dobach w Zakuciu czas się żegnać. Mówimy do widzenia z nadzieją że za roku tu wrócimy. Pierwszym dzisiejszym celem jest Sandomierz. Zobaczymy gdzie "walczył" dzielny ojciec Mateusz. Jedziemy przez Jasło, Dębicę, Mielec i Tarnobrzeg. W tym ostatnim mieście spowalnia nas wypadek. Ruch wstrzymany przez policję w obu kierunkach. Lewym pasem przy podwójnej ciągłej wychodzę na czoło zatoru i od razu dostaję porządny opierdziel od pani policjantki. Ale po chwili rozmowy łagodnieje i przepuszcza nas dalej. Do Sandomierza dojeżdżamy w porze obiadowej więc w czasie zwiedzania szukamy lokalu coby się posilić.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Decydujemy się na lokal gdzie podają (jak się okazało) przepyszne naleśniki.
Obrazek
Obrazek

Bardzo nam się podoba Sandomierz. Nie wiedziałem że to tak duże miasto. A starówka, choć ciągle z górki lub pod górkę, przepięknej urody. Całość psuje tylko fakt że wszystko tam wiążą z ojcem Mateuszem. Wycieczki meleksem "szlakiem ojca Mateusza", ciastka ojca Mateusza, Nawet duże zdjęcia w sklepach - sprzedawczyni z ojcem Mateuszem. Po prostu przesyt tego ojca Mateusza. Ale po za tym miodzio. Ale jedziemy dalej bo w Kazimierzu Dolnym umówiliśmy się z dobrze Wam znanym Hrabią i Jego przesympatyczną żoną Alicją. Gdy wreszcie docieramy czekają na nas na rynku jedząc pizzę. Razem spacerujemy po zabytkowej części miasta. Razem kupujemy pamiątki.
Tu Alicja, Sławek i Magda w tle nieprzeciętnej urody VTX państwa Hrabiów.
Obrazek

Jeszcze fotki z Kazimierzowskiego rynku.
Obrazek
Obrazek

Fajnie jest spotkać się w trasie ze "starymi" znajomymi. Trochę smutno że tak krótko ale obiecujemy sobie że w przyszłym sezonie to.....
No nic jedziemy dalej. Teraz w Puławach przekraczamy Wisłę. Prawą stroną mijamy Radom. Zaraz za Radomiem tankujemy i jako że robi się późno postanawiamy szukać noclegu. Nie przejechaliśmy nawet 50-ciu kilometrów i w miejscowości Klwów wynajmujemy pokój w hotelu Lwowskim. Tak na marginesie jest to nasz najdroższy nocleg z całego wyjazdu (160 zł), ale za to śniadanie królewskie.

Dziś każdy śpi w swoim łóżku !
Obrazek

Przejechaliśmy dnia ósmego około 400 kilometrów i chyba był to najcieplejszy dzień ale nie narzekamy nadal jest zajeb...cie !
Przybliżona mapka z dziś https://www.google.pl/maps/dir/Zakucie/ ... m0!1m0!3e0
Pozdrawiam. Peliks.
Awatar użytkownika
Peliks
Klubowicz

Motocykl: Burgman AN400 K9
Tel. kom.: 662066637

Postautor: Peliks dodano: 25 lis 2015, 23:55

Dzień dziewiąty - ostatni. 21.08.2015.
W sumie to nie ma o czym pisać po prostu mamy dziś do przejechania ostatnie 460 kilometrów z przerwą na tankowanie. Wylegujemy się do 7.30 bo śniadanie podadzą o 8.15. Pakujemy się już całkowicie, oddajemy klucze i idziemy zjeść. Jak już pisałem takiego śniadania jeszcze w żadnym hotelu nie jadłem. Tak na oko to co najmniej dziesięć osób by się najadło ! Kawa, herbata, soki, mleko + płatki w kilku rodzajach, jajecznica, bigos, parówki, wędliny, pasztety, sery, dżemy, pomidory, ogórki ze cztery rodzaje pieczywa plus kilka rodzajów bułek. Jogurty i owoce na deser ! I to wszystko przygotowane tylko dla nas bo tego dnia byliśmy jedynymi gośćmi w Zajeździe Lwowskim . Nie wiem ale na pewno coś pominąłem w menu ale nie ważne, ważne że syci ruszamy w drogę do domu. Jedziemy przez Rawę Mazowiecką i Brzeziny, w Strykowie tankujemy na Orlenie. Teraz wbijamy na A1 i 260 kilometrów robimy bez najmniejszej przerwy co zajmuje nam dwie godziny. Zatrzymujemy się na ostatniej przed końcem autostrady stacji benzynowej gdzie oprócz benzyny tankujemy po małej czarnej z mlekiem. Teraz zatrzymujemy się jeszcze w Łęgowie aby uiścić opłatę 29,90 zł za skorzystanie z płatnego odcinka autostrady o długości 140 kilometrów ! ! ! Złodziejstwo w biały dzień w majestacie prawa ! ! ! Około 14.30 meldujemy się w domku. Szczęśliwi jak nigdy z mega udanej wyprawy Trzy w Jednym. Choć nazwa zrobiła się nie aktualna już czwartego dnia.
Mapka dzisiejszej trasy : https://www.google.pl/maps/dir/Zajazd+L ... 95!1m0!3e0
Pozdrawiam. Peliks.
Awatar użytkownika
Peliks
Klubowicz

Postautor: Luca dodano: 26 lis 2015, 09:52

Dzięki za opis i foty. Fejnie się czytało i oglądało w te jesienno-zimowe dni. :)
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Postautor: wydech dodano: 26 lis 2015, 09:59

Pięknie ,
Awatar użytkownika
wydech
Klubowicz

Motocykl: TS 350+GSF 600

Postautor: Jack dodano: 26 lis 2015, 17:35

Super :)
Romet Kadet 50 -> Romet Mińsk 125 -> Romet Soft 125 -> Romet R 250 -> Yamaha FJ 1200 A-> HONDA CBF 600 S
Awatar użytkownika
Jack
Klubowicz

Motocykl: Honda CBF 600 S

Postautor: waludi dodano: 26 lis 2015, 18:52

Normalnie jak bym tam był
Awatar użytkownika
waludi
Klubowicz

Motocykl: romet r150, honda shadow VT600
Tel. kom.: 507922411

Postautor: Peliks dodano: 26 lis 2015, 22:59

Epilog.
Był to , jak do tej pory, nasz najdłuższy wypad motocyklem. Byliśmy w trasie pełne 7 dób oraz dwie połówki doby, pierwszego dnia od czternastej a ostatniego do czternastej. Przejechaliśmy 2991 kilometrów( wg.wskazań licznika). Jeździliśmy w Polsce, Czechach i Słowacji. Mieliśmy tylko jeden dzień deszczowy plus ostatni wieczór w Dobrej ale to już tylko zakłóciło imprezę. Poza tym piękna pogoda a czasami wręcz za gorąco. Wydaliśmy około 3400 zł. 840 zł kosztowało osiem noclegów, 600 zł wydaliśmy na paliwo. Najtaniej tankowaliśmy oczywiście blisko domu na samym starcie w Rumi po 4,35 najdrożej na Słowacji, gdzie benzyna N95 kosztowała 1,63euro czyli 6,6 zł. Resztę kwoty przejedliśmy i przepiliśmy ;) . No jeszcze trochę pamiątek nakupowaliśmy i zapłaciłem mandat 30 euro. Co do motocykla to nie ma o czym pisać. Bez najmniejszej awarii pokonał trasę paląc średnio 4L/100 km. Życzę sobie aby mój nowy nabytek też tak się spisywał jak Shadowka przez pięć sezonów.
Za rok zrobimy coś podobnego tzn. zaczniemy od Dobrej a skończymy w Bieszczadach. Co pomiędzy jeszcze nie wiem. Pozdrawiam. Peliks.
Awatar użytkownika
Peliks
Klubowicz

Postautor: dziadek jarek44-31 dodano: 27 lis 2015, 13:04

Te 3400zł to na osobę? :(
Awatar użytkownika
dziadek jarek44-31
Forumowicz

Motocykl: Honda CB250