jawormcz11 pisze:Otwieram nowy temat bo chciałbym poznać budowę silnika. Na początek ciekawi mnie jak pracują tłoki w tym modelu. Chodzi o to czy to jest praca naprzemienna, czy równoległa.
jawormcz11 pisze:Wydaje mi się że jestem logiczny. Chociaż w tym przypadku zawsze mam problem ze zrozumieniem. Czyli tak; mamy silnik czterosuwowy , praca wypada raz na cztery suwy, to rozumiem. Tylko teraz tłoki to, wędrują razem góra dół, czy przemiennie? No i dlaczego tak.
No bo V-ka ma chyba inaczej.
jawormcz11 pisze:Wydaje mi się że jestem logiczny. Chociaż w tym przypadku zawsze mam problem ze zrozumieniem. Czyli tak; mamy silnik czterosuwowy , praca wypada raz na cztery suwy, to rozumiem. Tylko teraz tłoki to, wędrują razem góra dół, czy przemiennie? No i dlaczego tak.
No bo V-ka ma chyba inaczej.
jawormcz11 pisze:..... wędrują razem góra dół, czy przemiennie? No i dlaczego tak.
Arcon pisze:Mariusz, byłem pierwszy
Mariuszz pisze:No, byłeś. Jakbym wiedział że równolegle pracujesz dał bym sobie jakieś ssanie zamiast się produkować:-D
Arcon pisze:Mariuszz pisze:No, byłeś. Jakbym wiedział że równolegle pracujesz dał bym sobie jakieś ssanie zamiast się produkować:-D
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość