Nie chce zapalić...

Re: Nie chce zapalić...

Postautor: Kamil_Raven dodano: 22 lut 2016, 09:41

Sprawa ogarnięta. Gasidło na kierownicy do d...py i czujnik stopki. Dodatkowo jedna akcja z kranikiem przez co moto też nie chciało zapalić ale o tym nie będę się chwalił. Dziękuje wszystkim za pomoc i dobre pomysły.

Pozdrawiam
Kamil_Raven
Forumowicz

Motocykl: ZIPP RAVEN-250

Postautor: Mariuszz dodano: 22 lut 2016, 19:23

Kamil_Raven pisze:Sprawa ogarnięta. Gasidło na kierownicy do d...py ...

Napisz czy faktycznie odłączenie pinu w module o którym napisał Wajs pozwala "ominąć" czerwony wyłącznik "Ravena".
Awatar użytkownika
Mariuszz
Klubowicz

Motocykl: Suzuki DL 650

Postautor: Kamil_Raven dodano: 22 lut 2016, 21:26

Nie zdàżyłem tego sprawdzić bo motong zagadał....
Kamil_Raven
Forumowicz

Motocykl: ZIPP RAVEN-250

Postautor: lalka dodano: 07 maja 2016, 15:37

No więc teges...
Chcąc nie chcąc, zostałam właścicielką Ravena 250. Nie miała baba kłopotu, to se motór sprawiła ;)
Ale ja nie o tym. Jeszcze tydzień temu sobie na nim jechałam, a dziś.... totalny zgon. Podpowiedzcie proszę o co może chodzić, bo zielona jestem niczym szczypior w tym temacie. Kluczyk, blokada - ustawione na odpalanie. Zawór paliwa - check! Odpalam jak zwykle i zupełna cisza. Nawet nie klika. Jak akumulator pada, to przecież klika, c'nie? a ten to zupełnie nic. Głucho i cisza. O co może chodzić? - to 1, a dwa:
Poza tym wężyk mi jakiś wisi! dziwny taki czarny (jakby były jakieś inne ;) ) luzem sobie wisi. Na nim jest, na jego końcówce, jakby olej, ale plamy pod nim na ziemi żadnej nie ma. Chciałabym to jakoś nazwać między czym a czym zwisa i dokąd sięga, ale nie wiem, co to wszystko tam jest. Jak się patrzy na prawą stronę Gucia, to pod bakiem jest takie ożebrowane coś, potem na lewo taka mała srebrna kulka. Za nią (wgłąb) wychodzi ten wężyk i zwisa aż do wysokości tego ślimaka na dole, który wydaje się być utytłany tym olejem.
Będę bardzo wdzięczna za wskazówki, bo chciałabym go zabrać znów na spacer :zalamka: a jak jeszcze mi powiecie co to jest to ożebrowane coś, ta kulka i ten ślimak, to już w ogóle będzie super.

P.S.Bardzo wielkie sorry za moje bardzo precyzyjne nazewnictwo, ale o tyle o ile znam się całkiem nieźle na częściach samochodowych, o tyle na motocyklowych niespecjalnie. To mój pierwszy motocykl, więc bardzo proszę o wyrozumiałość.
P.S.2. I nie. Blondynką nie jestem :P Babą tak. Ale z jajem. Dlatego bardzo Was proszę - pomóżcie mi zrozumieć mojego (może znów wkrótce) mruczącego Kruka...

DZIĘKI!!!
lalka
Forumowicz

Motocykl: ZIPP Raven 250

Postautor: LadyDragon dodano: 07 maja 2016, 15:53

Zrób fotki i wrzuć w ten temat, łatwiej będzie ludziom udzielić odpowiedzi na Twoje pytania :)
Awatar użytkownika
LadyDragon
Klubowicz

Motocykl: plecaczek
Tel. kom.: 500721926

Postautor: lalka dodano: 07 maja 2016, 16:32

No na to z wężykiem pewnie tak...jak do niego pojadę to mu takowe uczynię. ale to z nie odpalaniem? Zdjęcia tu raczej nie pomogą ..
lalka
Forumowicz

Motocykl: ZIPP Raven 250

Postautor: jacecek dodano: 07 maja 2016, 23:20

lalka pisze:No więc teges... Kluczyk, blokada - ustawione na odpalanie. Zawór paliwa - check! Odpalam jak zwykle i zupełna cisza. Nawet nie klika. Jak akumulator pada, to przecież klika, c'nie? a ten to zupełnie nic. Głucho i cisza. O co może chodzić?

Na moje oko to ewidentnie wygląda na próbę odpalenia motocykla stojącego na "kosie" przy wbitym biegu. Sprawdź, czy świeci kontrolka "luzu" :-)
pozdrawiam - jacecek
Awatar użytkownika
jacecek
Klubowicz

Motocykl: Honda CTX 700 D
Tel. kom.: 668842471

Postautor: Morph dodano: 08 maja 2016, 08:32

Ja bym też sprawdził wyłącznik awaryjny przy kierownicy
Nie jeździj szybciej niż Twój anioł stróż potrafi latać
Obrazek
Klaustrofobia to lęk przed zamkniętymi pomieszczeniami. Na przykład , gdy idę do monopolowego boję się, że będzie zamknięty.
Awatar użytkownika
Morph
Klubowicz

Motocykl: Romet R250 / Honda CBF600s

Postautor: Mariuszz dodano: 08 maja 2016, 17:50

jacecek pisze:Na moje oko to ewidentnie wygląda na próbę odpalenia motocykla stojącego na "kosie" przy wbitym biegu. Sprawdź, czy świeci kontrolka "luzu" :-)

Pamiętajcie że w "Ravenie" "kosa" bezwarunkowo odcina zapłon. Nie wystarczy luz czy wciśnięte sprzęgło. Musi być złożona. Inaczej rozrusznik będzie kręcił ale moto nie zapali.
Awatar użytkownika
Mariuszz
Klubowicz

Motocykl: Suzuki DL 650

Postautor: Raven 125 dodano: 09 maja 2016, 21:50

Mam nadzieje, że się przydam mam Ravena 125 i aby odłączyć czujni stopki bocznej po prostu wypiłem kostkę nic nie mostkowałem
Awatar użytkownika
Raven 125
Sympatyk

Motocykl: Yamaha XVS 1300A
Komunikator: GG 56691283

PoprzedniaNastępna

Wróć do Zipp Raven