popsułem klakson

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

popsułem klakson

Postautor: herrmannek dodano: 18 kwie 2009, 20:48

No więc panowie odkręciłem kompletnie te blaszki którymi mocuje się klakson do ramy, skręciłem i nie działa. Tzn działa bardzo cicho ale tylko po dostrojeniu taką małą śrubką na muszli klaksonu. Popsułem definitywnie czy może da się to jeszcze jakoś naprawić?
herrmannek

popsułem klakson

Postautor: LEFTHANDY dodano: 19 kwie 2009, 11:17

Nie sądzę. Trzeba kupić nowy. Mi swego czasu odpadł bo pękły ta blaszki. Przykręciłem go na taki solidny mosiężny płaskownik i też nie działa. Nawet w warsztacie mi go osuszyli, wyregulowali i dupa. Zamiast trąbić to piszczy cichutko.
Szkoda bo był fajny.
W warsztacie co prawda mają po 30zł takie metalowe ale wyglądają kiepsko. A zamawiać w Kiłeju mi się nie chce. Więc chyba łyknę ten co jest pod ręką.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

popsułem klakson

Postautor: senekkorzenna dodano: 19 kwie 2009, 12:36

Nie popsułeś tylko musisz zapuścić czymś do elektryki i jeszcze raz zrobić :)) regulację ale powoli.
senekkorzenna

popsułem klakson

Postautor: LEFTHANDY dodano: 20 kwie 2009, 17:46

senekkorzenna pisze:... musisz zapuścić czymś do elektryki...

Nie kumam o co chodzi?
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

popsułem klakson

Postautor: Shipp dodano: 21 kwie 2009, 19:19

Sprawdź czy ma masę, przeczyśc styki, skoro buczy to dobry.
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

popsułem klakson

Postautor: senekkorzenna dodano: 22 kwie 2009, 06:03

Czasem też wystarczy wzbudzić sygnał na mocnym akumulatorze np.samochodowym i potem tylko pod regulować.
senekkorzenna

popsułem klakson

Postautor: LEFTHANDY dodano: 01 cze 2009, 16:51

No ja sobie dziś wymieniłem klakson. Kupiłem taki metalowy LOUISa. Jest większy i cięższy od Kiłejowskiego. I okazało się, że styki do podłączenia miał z drugiej strony, więc przykręciłem go tak trochę "asymetrycznie" by dosięgnąć kabelkami.
Ten oryginalny Kiłeja był lepszy jednak bo był z plastiku. Ten jest cały metalowy więc zaraz mi zardzewieje. I wygląda jak zdjęty z WueSKi.
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

popsułem klakson

Postautor: DaJan dodano: 13 lis 2009, 18:48

Sądzę, że nie popsułeś--miałem to samo-popękały mi blaszki-regulacja to horror--trzeba regulować nakrętką docisk tych blaszek(miało to jednak znaczenie) i ta małą śrubką----udało mi się ,że ryczy jeszcze głośniej... :_hura"
Największym przeciwnikiem marzeń jest portfel.
Awatar użytkownika
DaJan
Klubowicz

Motocykl: Keeway Cruiser 250V-Romet R150
Tel. kom.: 511429521
Komunikator: 5789859

Wróć do Wszystko na temat...