close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Wiosenne serwisowanie Cruisera...

Re: Wiosenne serwisowanie Cruisera...

Postautor: paweljunkers dodano: 02 lip 2016, 21:09

Mam pytanie, będę sprawdzał znaki na rozrządzie bo każdy mechanik mnie o to pyta gdy mówię mu o problemach z moto.Czy na obu kołach będzie ten znak jednocześnie u góry gdy wał ustawie na punk według instrukcji ?I czy można wykręcić napinacze bez problemu czy trzeba zachować ostrożność?
Awatar użytkownika
paweljunkers
Forumowicz

Motocykl: Honda vt 600
Tel. kom.: 733162500

Postautor: beniamin82 dodano: 02 lip 2016, 21:12

Paweł napisz na PW twój e-mail wyślę ci serwisówke do modelu z gaźnikiem ale może pomoże
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Klubowicz

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: paweljunkers dodano: 02 lip 2016, 21:33

Mam serwisówkę od NIKT ale po angielsku i nie wszystko da się tam skumać,myslałem o kimś z praktycznym doświadczeniem,ale wielkie dzięki za zainteresowanie .
Awatar użytkownika
paweljunkers
Forumowicz

Postautor: jacek.rc dodano: 03 lip 2016, 10:14

Popstrykaj zdjęcia dla potomnych ,jak to wszystko w środku wygląda i gdzie czego szukać ,bo gdyby przyszło coś .... oby nie ,ale wrzuć :wielkieoczy: .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: paweljunkers dodano: 14 lip 2016, 23:27

Na razie nic nie wskòrałem znaki u mnie inne niz w instrukcji pdf.Tlumaczylem tekst z angielskiego ale cos nie tak z tymi znakami u mnie w takim polozeniu nie ma _bezradny
Awatar użytkownika
paweljunkers
Forumowicz

Postautor: jacek.rc dodano: 17 sie 2016, 10:44

W Cruiserku zaczął mi skrzypieć wahacz i wypsikałem smarem miejsca ruchome i nasmarowałem ośkę ,a on dalej pi,pi,pi.Postanowiłem go rozebrać i okazało się ,że w środku zero smaru (chyba od nowości ) zapieczone łożyska igiełkowe i pęknięta (chyba przez naprężenia ) jedna tulejka grzybkowa .Tuleję dałem dorobić i teraz wszystko będę skręcał .Dla potomnych fotki ,jak toto wygląda
Obrazek
Obrazek
Troszkę roboty było ,ale w przyszłym roku szykuje się dłuższa trasa i myślę co by trzeba jeszcze sprawdzić ,bo 32 k już strzeliły ,chociaż na Da-Janowym widziałem już 50 _boisie .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: paweljunkers dodano: 23 sie 2016, 22:32

wczesniej pisalem o falowaniu przodu przy predkosciach powyzej 80kmh,dokrecilem dolne polki i problem ustal :_hura:
Awatar użytkownika
paweljunkers
Forumowicz

Postautor: paweljunkers dodano: 29 sie 2016, 14:59

Wyskrobalem kilka dluzszych postow ale ten stary tablet zrobil mi zonka i przepadly.poddalem sie nie bede pisal dlugich,bo mnie trafi jak sie nie uda wyslac i jeszcze brak tu znakow polskich.Jakies 3 tyg.temu nabylem szybe i jazda nabrala nowy rozmiar.Teraz jezdzi sie naprawde fajnie!!!!!,bo jak pisalem w postach o kasku moj kask juz przy 60kmh generuje taki szum ze nie slysze wlasnych mysli -i to nie jest przenosnia czy tez wymysl.Moj kolega zakupil miesiac temu h vt max 1300 z duza szyba, to sie podmienilismy na ktotka przejazdzke kask tez dalem mu moj,jak sie zatrzymalismy to przez krotka chwile sie nie odzywal-potem przyznal ze bylo to przezycie.Ale nie o tym,chodzi o to ze z ta szyba wiecej slysze i praca tlumikow jest wystarczajaco glosna.a juz szukalem wiertla bo sie wczesniej naczytalem jak to maszyny asfalt zwijaja gdy sie je rozwierci-pewnie bym teraz koreczki wtykal w te dziurki.I teraz sedno na 4i5 biegu slysze prace skrzyni taki gwizd chcialo by sie powiedziec ,ale skrzynie gwizdaly w etz a tu raczj to wycie jak w starej 60-tce(traktor)dla tych co nie znaja tematu.Czy to standard ,bo przeciez w motongach to szkrzynie slychac bardziej?
Awatar użytkownika
paweljunkers
Forumowicz

Postautor: paweljunkers dodano: 30 sie 2016, 15:50

Dzieki jacek.rc za post w samą porę,dziś przerabiałem wahacz,który od tygodnia piszczał niemiłosiernie -wstyd było po mieście śmigać. U mnie na szczęście łożyska były w dobrym stanie nawet smar był,tylko te tuleje z grzybkiem jak tam pisałeś były suche i lekko podtarte.Smaru nie żałowałem na igiełki smar od łożysk a tuleje grafitowym potraktowałem -ponoć się nie zapieka.Poskładałem zrobiłem kółeczko i jest cicho.A wymieniłm jeszcze uszczelniacz od strony zębadki bo był lużny,na szczęście gęsty smar z łańcucha zaklajstrował nieszczelność i woda się nie dostała ,guma zabieraka jak nowa będzie długo jeszcze to latać. Cześć ,dzięki jak takie rzeczy samodzielnie wykonane cieszą. :_hura:
Awatar użytkownika
paweljunkers
Forumowicz

Postautor: paweljunkers dodano: 15 wrz 2016, 14:52

Prosba o sprawdzenie nr wtryskow,cala operacja zajmuje 5 min.Najlepiej od syrony filtra wystarczy zdjąć kostke odkrecic Kluczem ósemka i bez ściągania przew palwowego wyciągnąć wtrysk.Szukam wtryskow a nie mam pewnosci co mam tam wepchniete,Ja mam takie numery 9270C. S50. 25360034.dzięki
Awatar użytkownika
paweljunkers
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Cruiser 250