close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Alpen Tour 2016

Wycieczki krajowe i zagraniczne oraz relacje z ich przebiegu

Re: Alpen Tour 2016

Postautor: freex dodano: 21 paź 2016, 12:57

Dni upływają nam na leniwych poszukiwaniach dentysty dla Duszka złamany ząb daje się we znaki. Zwiedzamy Kudowę Zdrój, oglądamy ośrodek w Radkowie (na zakończenie sezonu KCM), robimy zakupy w Czechach. Wdrapujemy się do altanki miłości (przy pełnej chodź z trudem zdobytej akceptacji męskiej części wycieczki), kaplica czaszek odstrasza nas kolejką jak do mięsnego w latach '80. Ponadto koło nosa przelatuje nam łażenie po górach i dłuższe wyjazdy, pogoda jakby chciała żebyśmy się stacjonarnie nacieszyli swoim towarzystwem- z zegarkiem w ręce codziennie o 12 zaczynało padać :) To i siedzimy bez stresu, gramy w karty, smażymy jajca na grillu (kurze!), coś tam planujemy na kolejne lata, ( dla wtajemniczonych 1 część planów weszła już w życie czekamy na część 2) :-) i generalnie ćwiczymy odchodzącą w zapomnienie sztukę konwersacji :) Jeszcze tylko wizyta "Do Czech na piwo" i powrót do domu. Jednak moja relacja kończy się już w tym miejscu, podsumowanie niech napisze Kierownik, któremu osobiście bardzo dziękuje za kolejne przeżycia. I chodź czasem się złoszczę, często psioczę i mam muchy w nosie, to wiedz, że....... A końcówka była już do Mnie :-)

Kierownik jak można było się domyśleć to ja Arkadiusz Złotkowski.
Relację pisał Duszek czyli Anna Złotkowska, ja tylko troszkę dodawałem od siebie :-) A towarzyszyli Nam Lucyna (Lucyfer) i Grzegorz (Grzeno) Falk :-) I tu moje podziękowania dla całej grupy za niezapomniane chwile :-)
Co złego to nie ja tylko nawigacja :-)

Na tym relacja się kończy a zaczyna się nowy plan na Przyszły rok, kierunek już nam znany, ale nie całkiem poznany dlatego wracamy tam spowrotem czyli Rumunia II - Powrót Draculi. Może drugie podejście też do Mołdawii ale to jeszcze w planach

KONIEC
--------------------------------
i życie staje się prostsze ....
Awatar użytkownika
freex
Klubowicz

Motocykl: Zipek
Tel. kom.: 501411357
Komunikator: skype-vinko25

Postautor: jacek.rc dodano: 21 paź 2016, 13:13

Powroty są super , co nie :D ,ale teraz ,przed compem ,gdy za oknem :kicha: i zimno ,to jak bym wsiadł odpalił i ruszył na południe nawet na całą naszą zimę :swir: :swir: .No ale żyjemy w wolnym społeczeństwie i teoretycznie możemy ... :mrgreen: .Dzięki za opis jeszcze tylko zapodajcie jakieś fotki :wielkieoczy: .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: freex dodano: 21 paź 2016, 13:15

Zapodam zaraz :-)
Awatar użytkownika
freex
Klubowicz

Postautor: freex dodano: 21 paź 2016, 13:52

Dla tych co nie mają FB link do wszystkich zdjęć:

https://drive.google.com/open?id=0B6dUA5toBf5mZlhuR1lKd0NjRmM
Awatar użytkownika
freex
Klubowicz

Postautor: Jack dodano: 21 paź 2016, 16:35

Dobrze się czytało:-)
Romet Kadet 50 -> Romet Mińsk 125 -> Romet Soft 125 -> Romet R 250 -> Yamaha FJ 1200 A-> HONDA CBF 600 S
Awatar użytkownika
Jack
Klubowicz

Motocykl: Honda CBF 600 S

Postautor: jacek.rc dodano: 21 paź 2016, 17:16

freex pisze:Dla tych co nie mają FB link do wszystkich zdjęć:

:oklasky: ,fajne widoczki ,teraz to bym dopiero jechał :oops: . Ja tam wprawdzie mogę się nie znać ,bo czarny jestem ,ale gdyby nadrukować troszkę nalepek z logo KCM ,to pewnie klubowicze by nabyli i mogli ponaklejać w różnych ciekawych miejscach ,które odwiedzili bo brać się rozjeździła ,że ho ho :motor: .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: dziadek zbyszek dodano: 21 paź 2016, 20:41

Fajnie pisana relacja :oklasky: no i autoryzacja kierownika żeby było wiadomo gdzie kasa ma trafić ;)
Foty piękne, a na nich widać po minach uczestników że cała wyprawa super :oklasky:
Im bardziej jesteś przekonany że masz niezawodne terenowe auto, tym dalej pójdziesz po traktor
Awatar użytkownika
dziadek zbyszek
Klubowicz

Motocykl: Soft 2 Szpetny
Tel. kom.: 698282838

Postautor: Luca dodano: 24 paź 2016, 14:07

freex pisze:Dla tych co nie mają FB link do wszystkich zdjęć:

No nareszcie :) Teraz mogłem sobie poskładać wszystko w jedną całość (sporo znajomych miejsc ;) ).
Dzięki za opis i widzialne foty, przyjemnie się czytało i oglądało.
A kto robił fotę DSC05040? Jest świetna i to nie tylko zasługa modeli, ale i fotografa.

freex pisze: Ps. Czy ktoś wie z czego żyją mieszkańcy Państwa o nazwie Liechtenstein? Z czego to Państwo się utrzymuje??

Jak to z czego? Z niskich podatków i możliwości trzymania lewej kasy w bankach. Tak zwany raj podatkowy.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: freex dodano: 24 paź 2016, 14:42

Jak to kto robił fote, mistrz fotografii Grzeno :-)
Awatar użytkownika
freex
Klubowicz

Poprzednia

Wróć do Podróże