Rajd-pielgrzymka Kraków -Fatima 2017

Wycieczki krajowe i zagraniczne oraz relacje z ich przebiegu

Re: Rajd-pielgrzymka Kraków -Fatima 2017

Postautor: johny dodano: 18 paź 2016, 17:37

Dla mnie trasa i termin jest ok.
johny
Forumowicz

Motocykl: honda shadow 600

Postautor: beniamin82 dodano: 18 paź 2016, 17:37

W zasadzie wtedy są rekolekcje w Jasionce wstępnie planowane. Ale to akurat można przesunąć.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: jacek.rc dodano: 18 paź 2016, 19:12

Ben i tak wszystkich imprez nie da się obskoczyć ,tak że planuj spokojnie .Jak wezmę urlop do końca czerwca ,to będę mógł wracać motorkiem na luzie ,zwiedzając może co nieco po drodze . Termin , no cóż _bezradny , przypuszczam ,że dziewczyny brały (demokratycznie ) pod uwagę przysłane ankiety ,może troszkę szkoda ,że trzeba będzie czekać miesiąc dłużej ,ale za to będzie dłużej jasno :swir: ,mi chyba jest jedno ?? ,pisałem na maj i trasę 3 ,cóż .To są na razie plany ,ale już raczej krystalizujące się .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: jacek.rc dodano: 23 lis 2016, 23:48

Maila ,wszyscy zainteresowani na pewno już dostali .Dzisiaj na FŚM jeden z uczestników tegorocznego wyjazdu dodał ,że kwota wyjazdu ,z powrotem samolotem i moto TIR-ami ,ma się zamknąć w 1500 .Paliwo ,ubezpieczenie i ewentualne autostrady (dla chętnych) ,we własnym zakresie . Gdyby to się potwierdziło ,to wydaje mi się całkiem OK ,ale ja i tak wracam motorkiem.
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Postautor: jacor dodano: 24 lis 2016, 15:08

Cały wyjazd 1500?
Awatar użytkownika
jacor
Klubowicz

Motocykl: Cf Moto 650

Postautor: jacecek dodano: 18 sty 2017, 20:02

Coś cicho się zrobiło w temacie :(
W połowie listopada dostałem maila o treści :

"Witam serdecznie,
W związku z licznymi pytaniami, podaję podstawowe dane odnośnie pielgrzymki do Fatimy 2017, które ustaliliśmy na podstawie ankiet wypełnionych przez ok. 130 osób):
data wyjazdu: 10 czerwca (+/- 2 dni)
długość wyjazdu: 9 dni + powrót
trasa: opcja 2 z częściowymi zmianami
Jesteśmy w trakcie ustalania szczegółów noclegów, transportu powrotnego itp. Wszystkie ostateczne informacje zostaną podane ok. 15 grudnia, wtedy też otworzymy zapisy grup.

Pozdrawiam wszystkich!
Joanna Stożek"

Później jacek.rc napisał :
jacek.rc pisze:Maila ,wszyscy zainteresowani na pewno już dostali .Dzisiaj na FŚM jeden z uczestników tegorocznego wyjazdu dodał ,że kwota wyjazdu ,z powrotem samolotem i moto TIR-ami ,ma się zamknąć w 1500 .Paliwo ,ubezpieczenie i ewentualne autostrady (dla chętnych) ,we własnym zakresie . Gdyby to się potwierdziło ,to wydaje mi się całkiem OK ,ale ja i tak wracam motorkiem.

Minęła połowa stycznia a do mnie nie dotarła żadna informacja (może zostałem "odrzucony") co dalej ...
Czas płynie, sezon coraz bliżej i trzeba sobie pewne żeczy poustawiać - może zaplanować inną "wielką' wyprawę ?
Bardzo proszę - jeśli macie jakieś informacje na temat pielgrzymki do Fatimy - napiszcie cóś bo bardzo chciałbym tam pojechać :) ale jeśli (z różnych powodów/przyczyn) ten kierunek nie wypali to może .... w drugą stronę.
pozdrawiam - jacecek
Awatar użytkownika
jacecek
Klubowicz

Motocykl: Honda CTX 700 D
Tel. kom.: 668842471

Postautor: jacek.rc dodano: 19 sty 2017, 13:41

Wprawdzie próbowałem wytrzymać i nie zawracać dupy organizatorom ,ale jak pytania się pojawiają ,to ...zadzwoniłem :swir: .Są pewne sprawy ...do podopinania i starają się zorganizować "dobre dusze" ,ale wyjazd jest pewny w tym terminie podanym w mailu i wszystko powinno się sklarować do końca miesiąca _bezradny . Wychodzi na to ,że organizacja tak olbrzymiej imprezy , dystans + czas + ilość ,są niekompatybilne i trudne do połączenia ,ale ...dadzą radę ( dostałem zapewnienie :D ).Jak tak siedzę dziennie przed compem (bo nie lubię zimy :mur: ) ,to wirtualnie już przejechałem kilka razy i szczerze ,to perspektywa wyjazdu mocno mnie podtrzymuje na duchu podczas ciągłego dokładania drew do kominka i czekaniu na ocieplenie .Cierpliwości ...sobie życzę :D .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Postautor: Luca dodano: 19 sty 2017, 14:04

jacek.rc pisze:...to perspektywa wyjazdu mocno mnie podtrzymuje na duchu podczas ciągłego dokładania drew do kominka i czekaniu na ocieplenie .

No co to się z kolegą porobiło? ;)
Kiedyś wyjechał raz na dalszą wyprawę motocyklową i teraz co roku chce jeszcze i jeszcze i jeszcze....

P.S.
Doskonale Cię rozumiem, bo mnie ta choroba też troczy ;)
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: jacecek dodano: 19 sty 2017, 14:06

Zatem i ja uzbrajam się w cierpliwość i .... czekam :-)

P.S. dzięki za szybką reakcję i odpowiedź.
pozdrawiam - jacecek
Awatar użytkownika
jacecek
Klubowicz

Motocykl: Honda CTX 700 D
Tel. kom.: 668842471

Postautor: jacek.rc dodano: 28 sty 2017, 14:02

Właśnie dostałem maila ,coś drgnęło ,wprawdzie zaraz idę do roboty ,ale zainteresowani niech sprawdzą pocztę :D . Może to już koniec zimowej bezczynności :_hura: .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Podróże