$zymon pisze:Co moge zrobic aby zwiększyć moc ?
$zymon pisze:Seryjny keeway superlight ltd . Nic nie robione . Chcialbym aby moto osiagalo okolo 100-110 . W tej chwili 90 licznikowe to max , moto samo w sobie bardzo mi sie podoba, lecz wyjezdzajac poza miasto robi sie troche niebezpiecznie przy tirach , ktore mnie doganiaja i wyprzedzaja .( nawet te ktore jezdza zgodnie z przepisami , licznikowe 90km/h w ksl raczej nie jest rowne z 90 km/gps.)
Ktore zebatki radzicie zmienic ( przod / tyl )i na ile zebow ?
Hawk1985 pisze:Kolego też byłem jak Ty, chciałem podnieść moc KSL pomimo że bardziej doświadczeni koledzy pisali że to nie ma sensu.
Z tym ze ja zadałem sobie odrobinę trudu i pierw przewertowałem dział 125, a ty chcesz mieć podane na tacy i zakładasz tematy które były już poruszane.
Choćbyś zmienił mapy wtrysku i układ wydechowy, to i tak przyrosty będą nieodczuwalne.
Zębatki przerabiałem i nie miało to sensu, bo vmax się nie zwiększył.
Masz więc kilka opcji
- pyrkać dalej KSL i nie narzekać że jest wolny/ słaby
- sprzedać KSL i kupić 125 o mocy 15KM (Honda Varadero, Derbi Terra, KTM Duke, ...)
- zrobić prawko i kupić coś większego - POLECAM
- zamienić silnik 125 na wiekszy (ponoć jakiś 200 lub 230 pojemnośći pasuje w sumie p&p, jest też silnik z KSL 200 ale nie wiem czy pasuje p&p)
Polecam kiedyś przy kawce/herbatce/piwku przewertować wszystkie tematy odnośnie KSL, ać tak dużo tego nie ma, a jest tam sporo odpowiedźi.
Wytapatalkowano
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości