2021

Wycieczki krajowe i zagraniczne oraz relacje z ich przebiegu

2021

Postautor: jacek.rc dodano: 22 lip 2021, 20:33

Hejka , zaczynam nowy temat ,z nazwą ?? .Taką jak temat :swir: . Zacząłem dzisiaj urlop :_hura: , wychodzi 18 dni wolnego więc jest troszkę czasu ,ale jest też ... ( wiecie co ) :zalamka: . Jutro jadę popływać po Odrze ,postaram się troszkę odświeżyć umysł ( chociaż wiem ,że to nie takie proste ) , a jadę na dwa dni z noclegiem w Kędzierzynie Koźlu . Później coś planuję :pomocy: ... CO ,nie wiem _bezradny . Wychodzi że pogoda ma być w Słowenii , tak że w niedzielę ,po południu ruszam do Strachotina ( wielu zna :D ) . Natomiast w poniedziałek :nuda: , może na tę Słowenię ?? . Jeszcze serio nie mam plana , wyjdzie jak w zeszłym roku .Postaram się z drogi cusik skrobnąć , może jakiś link . Po co to piszę ? Właśnie _bezradny , kiedyś znajomy powiedział mi ,że nie powinno się pisać o jakimś wyjeździe - zdach ,bo komuś może być przykro _bezradny .Pomyślałem ,no qrna racja :swir: ,ale z drugiej strony piszę te wypociny ,na forum , gdzie większość się zna i każdy może jechać :* , a pisanina i sprawdzanie ewentualnych wpisów ,jest troszkę chyba potrzebne tym , którzy samotnie jadą w nieznane (albo znane ale nowe ) wtedy gdy wieczorem odpalą neta i są w tej globalnej wiosce . W tym dziwnym roku ,wacha droga ,euro drogie , ale na razie jeszcze wolno i wiem ,że jak nie skorzystam ,to przez pieprzoną jesień ,zimę i wiosnę ,będę :swir: ...kombinował czemu , a tak "show must go on " . Miłego weekendu all :buttrock: .
Jadę oczywiście "chińskim motocyklem " :motor: . Ale emotikom narypałem , ale to stan umysłu ;) .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Re: 2021

Postautor: dziadek zbyszek dodano: 22 lip 2021, 22:20

Miłe spędzonego urlopu. Pisz, wklejaj czekamy :) Podróżowanie samotnie daje najwięcej frajdy. Szerokości :)
Im bardziej jesteś przekonany że masz niezawodne terenowe auto, tym dalej pójdziesz po traktor
Awatar użytkownika
dziadek zbyszek
Klubowicz

Motocykl: Soft 2 Szpetny
Tel. kom.: 698282838

Postautor: Jack dodano: 23 lip 2021, 10:39

Szerokości i wielu przygód :bike03:
Romet Kadet 50 -> Romet Mińsk 125 -> Romet Soft 125 -> Romet R 250 -> Yamaha FJ 1200 A-> HONDA CBF 600 S
Awatar użytkownika
Jack
Klubowicz

Motocykl: Honda CBF 600 S

Postautor: jacek.rc dodano: 25 lip 2021, 09:54

W piątek na falach eteru znowu podali ,że jest "dzień włóczykija " :wielkieoczy: ,jakieś de ja vu ,w zeszłym roku w dniu wyjazdu też się załapałem . Teraz jednak plany motocyklowe były przesunięte na dzisiaj ,a w piątek po południu pojechałem się odprężyć nad wodę ,konkretnie do mariny Lasoki W Kędzierzynie K. pogoda dopisała ,poziom wody w górnych stanach i tylko ,ci wędkarze :wnerw: , ale wszyscy mówią ,że oni jadą nad wodę poryczeć po innych ,bo w domu żony jadą tak z nimi :D . Przeżyłem chwile grozy _boisie , kiedy to płynąc w okolicy "cmentarzyska berek" ,w ostatniej chwili zauważyłem ,że ze wzgl na wysoki poziom , płynę już nad wrakiem :wielkieoczy: _boisie . Muszę przyznać ,że płynięcie nad truchłem czegoś co kiedyś pływało ,robi na mnie duże wrażenie . Na drugi dzień popłynąłem tam z moim wynalazkiem do robienia zdjęć podwodnych ( niestety ze wzgl. na lichą przejrzystość szału nie ma _bezradny ) i jeszcze raz ,już na wiosłach zwiedzałem miejsce . No ale temat w dziale podróże ,to o podróżach .Na zdjęciu jest widoczny katamaran ,remontowany prze zapaleńców ,którzy to w przyszłym roku mają nim zamiar opłynąć glob :oklasky: . Natomiast motorówką ,którą widać jak płynie w kierunku śluzy "Januszkowice" płynie rodzinka do Dziwnowa . Co do mojego dzisiejszego wyjazdu ,już motocyklowego , maszyna przygotowana ,jeszcze będzie dojuczana i po południu ruszam do Czech . Niestety ,podobnie jak Kryszu ,wyjeżdżam w okresie gdy na południu rozbudowywuje się niż _bezradny ,dla tego też o kolejnym przystanku będę myślał dopiero wieczorem ,lub rano .
https://photos.app.goo.gl/DotFnhbyy9tSBLcC6
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Postautor: jacek.rc dodano: 26 lip 2021, 21:27

Witam i pozdrawiam z Słowenii . Wczoraj w CZ ,na campie była niezła burza, ale rano ok . Jutro zwiedzanie Słowenii i jak będzie pogoda ,to może do ;) Włoch . Qrna tak mi pasują te klimaty, że szkoda szukać innych.
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Postautor: dziadek zbyszek dodano: 26 lip 2021, 21:32

jacek.rc pisze:Witam i pozdrawiam z Słowenii . Wczoraj w CZ ,na campie była niezła burza, ale rano ok . Jutro zwiedzanie Słowenii i jak będzie pogoda ,to może do ;) Włoch . Qrna tak mi pasują te klimaty, że szkoda szukać innych.

Czerp pełnymi garśćmi i przywoź ze sobą ;) :oklasky:
Im bardziej jesteś przekonany że masz niezawodne terenowe auto, tym dalej pójdziesz po traktor
Awatar użytkownika
dziadek zbyszek
Klubowicz

Motocykl: Soft 2 Szpetny
Tel. kom.: 698282838

Postautor: Kubrick dodano: 26 lip 2021, 22:35

Można nocować we Włoszech? Jeśli ktoś jest niezaszczepiony.
Awatar użytkownika
Kubrick
Klubowicz

Motocykl: RometR-150->KawasakiVN800CL

Postautor: jacek.rc dodano: 27 lip 2021, 20:58

A ciort ich tam wie ? Dzisiaj objechałem park narodowy Słowenii , Włochy i jestem na campie w Austrii ... I znowu leje :( . I jak tu żyć????? .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Postautor: krysz dodano: 28 lip 2021, 05:09

Fakt, pogoda w tym roku nas nie rozpieszcza. Około południa ruszam w Bieszczady i wg prognozy na sucho nie będzie... :)
"Nieważne jaki masz motocykl, ważne gdzie nim byłeś"
http://chomikuj.pl/krysz2/Podr*c3*b3*c5 ... uiser*27em
Awatar użytkownika
krysz
Klubowicz

Motocykl: Keeway Cruiser
Tel. kom.: 602433923

Postautor: DaJan dodano: 28 lip 2021, 17:41

Szacun.....krysz pisze....jestem w Hoszowie.....interneta brak.....do celu 60 km.....od Jarosławia do przemysla-zlał mnie deszcz..... :) U mnie cały dzien było ponad 30 gradusów...ale po 15 tak lunełło , że szok....ale tylko pół godzinki.....:)- :motor: pozdro.
Największym przeciwnikiem marzeń jest portfel.
Awatar użytkownika
DaJan
Klubowicz

Motocykl: Keeway Cruiser 250V-Romet R150
Tel. kom.: 511429521
Komunikator: 5789859

Następna

Wróć do Podróże