close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Szubinka i Szubi w Rumunii 2021

Wycieczki krajowe i zagraniczne oraz relacje z ich przebiegu

Re: Szubinka i Szubi w Rumunii 2021

Postautor: Luca dodano: 08 paź 2021, 08:32

Szubi pisze: Kotek jestem z Ciebie dumny :oklasky:

No Kotek to musi Cię bardzo lubić, że tyle wytrzymał(a) :)

Szubi pisze:.... i chodzimy po górach w poszukiwaniu koni i osiołków.

A co z rumuńskimi niedźwiedziami, je też uwzględniacie? :D
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: Szubi dodano: 08 paź 2021, 09:34

Luca pisze:
Szubi pisze: Kotek jestem z Ciebie dumny :oklasky:

No Kotek to musi Cię bardzo lubić, że tyle wytrzymał(a) :)

Sam byłem w szoku :wielkieoczy: Myślałem, że po 200 km będzie marudzenie, że na dziś wystarczy, że trzeba odpocząć, obiad zjeść itp. Nic z tych rzeczy. Bo to najlepszy plecak na świecie jest :* :kwiatek: Było, nie było, dzienne przeloty były powyżej 400km. Sądzę, że teraz w całej rozciągłości zasłużyła na miano motocyklowej podróżniczki i to w dodatku międzynarodowej :oklasky: Jak czasami w biurze rozmawiam z klientami, którzy mają maszyny na których mogliby świat objechać, a oni mówią że 200km to max bo ich d . . . boli to :rotfl:

Luca pisze:
Szubi pisze:.... i chodzimy po górach w poszukiwaniu koni i osiołków.

A co z rumuńskimi niedźwiedziami, je też uwzględniacie? :D

niedźwiedzie? niedźwiedzie to nam z ręki jadły :rotfl: :cwaniak: Były mniej agresywne niż dzikusy, czyli dzikie bezpańskie psy. One to się rzucały na motocykl. Trzeba było nogi w górę i dzida.

Namiot planujemy rozbić w wyższych partiach Transalpiny gdzie nie ma lasów i tym samym jest mniejsza szansa na spotkanie niedźwiedzia.
Największe szczęście w świecie, na końskim i motocyklowym siedzi grzbiecie . . .
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Motocykl: Fernando

Postautor: Deamiens dodano: 08 paź 2021, 18:40

Co do przyszłych planów, to ja już wyrobiłem sobie zdanie o wyjazdach - dwie bliskie sobie osoby to optymalne maksimum. Nie musicie się liczyć z czyimś zdaniem, preferencjami, tempem, i całą resztą. Bo im więcej kompromisów, tym więcej nieusatysfakcjonowanych w pełni. A przecież taki wyjazd ma przede wszystkim cieszyć ;) No i męczyć przy okazji, ja po urlopie zawsze jestem w znacznie gorszym stanie jak przed... :D

I nie jedźcie przypadkiem na Bałkany, bo dopiero was weźmie ;)
Awatar użytkownika
Deamiens
Forumowicz

Motocykl: DR800, DL1000
Tel. kom.: 696082016

Postautor: Mariuszz dodano: 08 paź 2021, 20:28

Szubi pisze:Taki wstępny plan :czytaj: Jak komuś z nami po drodze, zapraszamy :) Marudy i pesymiści niech zostaną w domu.

Deamiens pisze:Co do przyszłych planów, to ja już wyrobiłem sobie zdanie o wyjazdach - dwie bliskie sobie osoby to optymalne maksimum.

Nie zabierać Deamiensa!!! _boisie :ojoj:
Ostatnio zmieniony 08 paź 2021, 20:29 przez Mariuszz, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Mariuszz
Klubowicz

Motocykl: Suzuki DL 650

Postautor: jacek.rc dodano: 08 paź 2021, 20:29

Rozmawiałem z jednym znajomym i mówił ,że psy w Rumunii dużo bardziej agresywne się zrobiły niż kiedyś _bezradny . Jak odwiedzałem Rumunię ,to było ich zawsze mnóstwo ,ale spokojne raczej i tylko żarełko sępiły . Teraz opowiadał ,jak kilka razy musiał dosyć agresywnie uciekać i uważać żeby się nie wyp... _boisie ,a ponoć długo nie odpuszczały i taki z tych większych . Już wiem dlaczego mówią ,że Rumunia to tylko ge jes -em :D .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: Szubi dodano: 26 paź 2021, 15:19

i przyszła odpowiedź w sprawie mojej reklamacji za naliczoną opłatę transmisji danych jak pływałem po Dunaju :czapa: blisko serbskiej granicy
Niestety nie uznali reklamacji :wrr: bo:

"Połączenia w roamingu są taryfikowane według sieci w której nasz Abonent się zaloguje i wykonuje połączenia, a nie według terytorium na którym się znajduje. W strefie przygranicznej zasięgi sieci sąsiadujących państw nakładają się na siebie i mogą sięgać daleko poza linie granic, dlatego można przebywać w roamingu sąsiedniego kraju nie przekraczając granicy."
Nauczka na przyszłość :lanie:
Największe szczęście w świecie, na końskim i motocyklowym siedzi grzbiecie . . .
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Postautor: jacek.rc dodano: 27 paź 2021, 08:09

Niestety ,jedziemy ,lub zbliżamy się do dzikich krajów ,dotykamy ikonki samolocika ;) . Gdybyś -cie kiedyś mieli jechać dalej na Bałkany ,to stary GPS ,albo mapy wcześniej wgrane w smatr. Sory ,takie różnice ,ponieważ mieszkam blisko granicy ,to jak jeszcze nie było unii (telefonicznej) ,to często się przytrafiło odebrać połączenie przez (obcą ) sieć .Dla tego do dzisiaj mam tel. na kartę ,bo ryzykuję tylko tyle ,ile na karcie .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: Szubi dodano: 27 paź 2021, 10:18

jak mnie teraz poinformowali, można wysłać sms z odpowiednim hasłem i wtedy blokują roaming danych poza UE. W UE działa dalej i nie są naliczane opłaty. Szkoda , że takiej informacji nie przysłali sms jak przekraczałem granicę :mur:
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Postautor: Szubi dodano: 05 lis 2021, 10:23

udało się wygrać w konkursie Hondy. Nagrodą są gadżety Hondy. Ciekawe czy będzie również koło zapasowe w spray :rotfl: Przydałoby się. Poprzednie zużyłem w Rumunii ;)
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Postautor: LadyDragon dodano: 05 lis 2021, 11:28

Gratuluję :)
Awatar użytkownika
LadyDragon
Klubowicz

Motocykl: plecaczek
Tel. kom.: 500721926