trochę gorzkich żalów

trochę gorzkich żalów

Postautor: Shipp dodano: 26 maja 2008, 16:22

cjt7 pisze:Wiesz, każdy ma chwile zwątpienia, ale nie ma tego złego ....

No pewnie że nie ma, tylko że zacząłem się zastanawiac nad sensem trzymania tego motocykla. Biorąc pod uwagę jego wartośc i kasę, jaką w niego wkładam ostatnio, to wychodzi na to, że koszt utrzymania jest stosunkowo wysoki. Licząc w procentach, to wykładam kilkadziesiąt procent jego wartości. Z ekonomicznego punktu widzenia już dokładam do niego więcej niż powinieniem.
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

trochę gorzkich żalów

Postautor: Shipp dodano: 26 maja 2008, 20:30

Hehe, dobre!
Jak tak dalej pójdzie, to w sierpniu wezmę przyczepkę i drugi motocykl na części ;)
Shipp
Forumowicz

trochę gorzkich żalów

Postautor: Luca dodano: 27 maja 2008, 09:32

Shipp pisze:No pewnie że nie ma, tylko że zacząłem się zastanawiac nad sensem trzymania tego motocykla. Biorąc pod uwagę jego wartośc i kasę, jaką w niego wkładam ostatnio, to wychodzi na to, że koszt utrzymania jest stosunkowo wysoki. Licząc w procentach, to wykładam kilkadziesiąt procent jego wartości. Z ekonomicznego punktu widzenia już dokładam do niego więcej niż powinieniem.

No z punktu widzenia procentowego władowanej kasy w stosunku do ceny zakupu wychodzi wysoki w twoim przypadku ale nie zapominaj, że kupiłeś moto o 1000zł taniej ode mnie a bilans musi się zgadzać :mrgreen: Teraz mi lżej na duszy, że nie przepłaciłem :mrgreen:
Niestety do każdego moto trzeba dokładać i stare japonie też potrafią wyssać z właściciela ostatni grosz. Większa pojemność to taka kasa idzie na paliwo, że głowa boli itp itd.
Trzeba jednak trzeźwo myśleć i jak dalej będzie ci moto sprawiało problemy to po prostu go komuś tanio sprzedasz kto się nim zaopiekuje albo rozniesie na strzępy. Potem kupisz japonię za kupę kasy i będziesz zadowolony wydając fortunę na upiększanie sprzęta serwisy paliwo itp. Jak raz złapałeś tego bakcyla motocyklizmu to już nie ma odwrotu to jest jak narkotyk :mrgreen:

P.S.
To zrozumiałe, że jesteś wnerwiony ale jak zaczniesz jeździć to ci trochę przejdzie ;)
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

trochę gorzkich żalów

Postautor: Luca dodano: 27 maja 2008, 09:35

Shipp pisze:Hehe, dobre!
Jak tak dalej pójdzie, to w sierpniu wezmę przyczepkę i drugi motocykl na części ;)

I tak zbijesz fortunę sprzedając innym części do chińczyków :D Normalnie żyła złota taki interes :lol:
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

trochę gorzkich żalów

Postautor: Greedo dodano: 31 maja 2008, 20:11

cjt7 pisze:
Shipp pisze:Urywa się przy klamce. Nie ma tam nic, co mogłoby ją przecinac albo uszkadzac. Sam już nie wiem, co dzieje się z tym motocyklem w tym roku. Sypie się z każdej strony. Jak już wymienię tę linkę to normalnie chyba będę się bał na niego wsiadac, żeby znowu coś nie poleciało!

Dobrze, że tego Greedo nie czyta :D, gdyż oprócz "sypania" się twojego moto posypałoby się mnóstwo złośliwych komentarzy.... :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted:

Jak to nie czyta :D To tylko potwierdza prawdziwość mojego zdania na ten temat, hipokryci którzy nie napisaliście o tym na FM :D Łożysko w skrzyni poleciało? Szybciutko cosik....
Awatar użytkownika
Greedo
Forumowicz

Motocykl: Japoński x4 i chiński czoper:)

trochę gorzkich żalów

Postautor: przemono dodano: 31 maja 2008, 22:51

Greedo pisze:
cjt7 pisze:
Shipp pisze:Urywa się przy klamce. Nie ma tam nic, co mogłoby ją przecinac albo uszkadzac. Sam już nie wiem, co dzieje się z tym motocyklem w tym roku. Sypie się z każdej strony. Jak już wymienię tę linkę to normalnie chyba będę się bał na niego wsiadac, żeby znowu coś nie poleciało!

Dobrze, że tego Greedo nie czyta :D, gdyż oprócz "sypania" się twojego moto posypałoby się mnóstwo złośliwych komentarzy.... :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted:

Jak to nie czyta :D To tylko potwierdza prawdziwość mojego zdania na ten temat, hipokryci którzy nie napisaliście o tym na FM :D Łożysko w skrzyni poleciało? Szybciutko cosik....

Witaj Greedo . może by tak najpierw i ogólnie wypadało by się przywitać -

viewforum.php?f=5

uczyń swą powinność przyjacielu.
Awatar użytkownika
przemono
Sympatyk

Motocykl: ROMET R 150
Tel. kom.: 697010223

trochę gorzkich żalów

Postautor: Shipp dodano: 31 maja 2008, 23:19

Hehe, Greedo tutaj! :jupi:
Greedo członkiem Klubu Chińskim Motocykli! A niech mnie! Teraz napewno będzie ciekawiej! :))
Odnośnie awarii, naprawa okazała się błaho łatwa, żeby tylko nie ten czas czekania na nieszczęsne uszczelki... Teraz hula bezproblemowo.
Zastanawiam się, czy sam nie załatwiłem tej skrzyni, bo miałem w zwyczaju zmieniac biegi wzwyż bez sprzęgła... ??
Teraz już tego nie robię... :aniol:
Shipp
Forumowicz

trochę gorzkich żalów

Postautor: Greedo dodano: 01 cze 2008, 02:15

Witaj Greedo . może by tak najpierw i ogólnie wypadało by się przywitać -

viewforum.php?f=5

uczyń swą powinność przyjacielu.

Joł joł zią. Już się przywitałem, nie wiedziałem że macie też taki czadowy dział. Enjoy :D
Awatar użytkownika
Greedo
Forumowicz

Motocykl: Japoński x4 i chiński czoper:)

trochę gorzkich żalów

Postautor: Luca dodano: 02 cze 2008, 10:54

Greedo pisze:Jak to nie czyta :D To tylko potwierdza prawdziwość mojego zdania na ten temat, hipokryci którzy nie napisaliście o tym na FM :D Łożysko w skrzyni poleciało? Szybciutko cosik....

A wyjaśnij Panie Greedo po co pisać dwa razy to samo, po to został stworzony KCM by można było uporządkować informacje i nie powtarzać po dziesięć razy to samo tak jak jest na FM.
Poza tym jak już tu wlazłeś Pan to zachowaj Pan odrobinę kultury i przestań Pan obrażać ludzi tych hipokrytów jak to Pan raczył nazwać.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

trochę gorzkich żalów

Postautor: Shipp dodano: 02 cze 2008, 14:43

Moje żale skończone. Wszystko działa i chodzi jak należy! :jupi:
Shipp
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Jinlun/Romet 250