czy ktos wywalal / zaslepial uklad wydechowy "dogrzewania"

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Postautor: ejska dodano: 15 gru 2009, 21:48

..sporo razy już przeglądy moto zaliczyłem i jakoś żaden nie chciał sprawdzac :) ..może, że stały bywalec jestem bo tylko do jednego zajeżdzam..tak więc nie ma co kombinowac jak sie przyczepi trzeba jechac do nastepnego...
ejska

Postautor: mlynaszz dodano: 15 gru 2009, 22:10

Mojego sprzęta gość nawet obejrzeć nie chciał, nie ruszając się z kanciapy o dowód poprosił, kasę przyjął i pieczątkę przybił :))

A wracając do tematu, weźcie odpuście sobie to grzebactwo i wymieńcie sprzęty na takie, które lepiej ciągną bez wybebeszania ;p :D

Taki żarcik zimową porą :D :D
Awatar użytkownika
mlynaszz
Klubowicz

Motocykl: CHN->JP->I->GB->JP

Postautor: Zbigniew dodano: 15 gru 2009, 22:19

Ale jezdeś Pan cwaniak.
Ale szczerze patrząc na te katalizatory ,zresztą z blachy,do jakiej temperatury trzeba moto nagrzać aby zaczęły dopalać niedopalone cząstki .
Pozdrawiam
Zbyszek
Zbigniew
Klubowicz

Motocykl: Lifan LF250
Tel. kom.: 604643449

Postautor: Luca dodano: 16 gru 2009, 10:27

mlynaszz pisze: A wracając do tematu, weźcie odpuście sobie to grzebactwo i wymieńcie sprzęty na takie, które lepiej ciągną bez wybebeszania ;p :D

Ale przecież w tym cała frajda, że się coś pogrzebie i moto jedzie lepiej :D a w drogim japońcu strach cokolwiek tykać bo jak się coś spieprzy to finansowe konsekwencje mogą być dotkliwe.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: grzenio dodano: 16 gru 2009, 10:51

sorki że w trące się ale skoro już jesteśmy w chińskim klubie to nie ładnie jest proponować zmianę z chińczyka na "japońca" :stop: he he... :)) :lanie:
Awatar użytkownika
grzenio
Forumowicz

Motocykl: Black Star

Postautor: mlynaszz dodano: 16 gru 2009, 12:11

grzenio pisze:sorki że w trące się ale skoro już jesteśmy w chińskim klubie to nie ładnie jest proponować zmianę z chińczyka na "japońca" :stop: he he... :)) :lanie:

A dla czego nie? :D kto mówi o japońcu? Sa jeszcze wieksze pojemościowo włoszki, niemki, brytyjki, spasłe amerykanki, równie co chińskie skośnookie koreanki, ba, nawet hinduski. :)) Póki co nie ma chinek, ale może w końcu się pojawią :))

A na serio, to przed "rozłamem" KCM-u była tu calkiem spora grupa osób, które etap chińczyka miały juz za sobą (teraz jest nas chyba dwóch tylko) i teraz jestem pewien też się wśród "nowych" kilka takich osób znajdzie. Sam z resztą kilku ludziom z forum dawałem informacje na temat Devilki i dam kolejnym jeśli zapytają. Część z klubowiczów przesiądzie się na inne sprzęty i rady tych, co kiedyś jeździli na chinolu, a teraz na czymś innym mogą być przydatne przy wyborze kolejnego pojazdu. Nawet był chyba jakiś temat o tym założony.

Tak patrząc po maszynach, to mamy całkiem ładny przekrój typów motocykli. Od cruisiera, przez turystyka, nakeda, enduro, po supermoto. Jak się uda zebrać je wszystkie w jednym miejscu (powiedzmy na rozpoczęciu), to bedzie mozliwość przymiarki i określenia co "mi leży" :motor:

No, ale zeszlismy ( a właściwie ja zszedłem :ojoj: )z tematu
Awatar użytkownika
mlynaszz
Klubowicz

Postautor: grzenio dodano: 16 gru 2009, 14:35

Żartujemy sobie oczywiście ale skoro mowa o przekroju sprzętów to nie zapominajmy o użytkownikach skótrów i rowerów... :)
Awatar użytkownika
grzenio
Forumowicz

Motocykl: Black Star

Postautor: Niebieski dodano: 16 gru 2009, 23:35

No właśnie, dzięki grzenio :oklasky: choć można by to też uznać jako chęć szydzenia z najmniejszej grupy :ojoj: Dyskryminacja jakaś się wkrada co jakiś czas chyba :kicha:
Żarty :-) , ale fajnie myślę, że monotematyczność tego forum przechodzi, wcześniej nic tylko choppery, choppery i choppery. Mi też się one bardzo podobają, ale forum nie jest częścią składową adresu http://www.klub-chinskich-chopperow.pl :rotfl:

:motor:
Awatar użytkownika
Niebieski
Klubowicz

Motocykl: brak
Tel. kom.: 604956970

Postautor: eNgine dodano: 18 gru 2009, 14:01

mlynaszz pisze:
A na serio, to przed "rozłamem" KCM-u była tu calkiem spora grupa osób, które etap chińczyka miały juz za sobą (teraz jest nas chyba dwóch tylko) i teraz jestem pewien też się wśród "nowych" kilka takich osób znajdzie. Sam z resztą kilku ludziom z forum dawałem informacje na temat Devilki i dam kolejnym jeśli zapytają. Część z klubowiczów przesiądzie się na inne sprzęty i rady tych, co kiedyś jeździli na chinolu, a teraz na czymś innym mogą być przydatne przy wyborze kolejnego pojazdu. Nawet był chyba jakiś temat o tym założony.

Tak patrząc po maszynach, to mamy całkiem ładny przekrój typów motocykli. Od cruisiera, przez turystyka, nakeda, enduro, po supermoto. Jak się uda zebrać je wszystkie w jednym miejscu (powiedzmy na rozpoczęciu), to bedzie mozliwość przymiarki i określenia co "mi leży" :motor:

No, ale zeszlismy ( a właściwie ja zszedłem :ojoj: )z tematu

Wiesz dla mnie różnica między chopperem (nie tylko chińskim), a japońskim plastikiem (tu w domyśle twoja Devilka ;) ) jest dokładnie taka sama jak między Chevroletem Camaro '67 a Mitsubishi Lancer Evo, pierwszy jest ciężki przestarzały technologicznie, psuje się częściej, może pomarzyć o takich osiągach i trudno się go prowadzi, ale to klasa sama w sobie i ma duszę. Jakby mnie postawiono przed takim wyborem, to dla mnie decyzja jest tylko jedna: stare Camaro.

Już kończę EOT ;) proszę o wyrozumienie :).
Awatar użytkownika
eNgine
Sympatyk

Motocykl: Honda NC700XA
Tel. kom.: 503365832

Postautor: mlynaszz dodano: 18 gru 2009, 19:54

eNgine pisze:Wiesz dla mnie różnica między chopperem (nie tylko chińskim), a japońskim plastikiem (tu w domyśle twoja Devilka ;) ) jest dokładnie taka sama jak między Chevroletem Camaro '67 a Mitsubishi Lancer Evo, pierwszy jest ciężki przestarzały technologicznie, psuje się częściej, może pomarzyć o takich osiągach i trudno się go prowadzi, ale to klasa sama w sobie i ma duszę. Jakby mnie postawiono przed takim wyborem, to dla mnie decyzja jest tylko jedna: stare Camaro.

Już kończę EOT ;) proszę o wyrozumienie :).

Pożyjemy, zobaczymy :))

Ja też kiedyś nie wyobrażałem sobie jazdy innym motocyklem niż chopperem, ale.......tylko krowa nie zmienia poglądów. Póki co zamiast skór, zakładam texy, zamiast kowbojek turystyczne obuwie, wsiadam na mojego plastika i czerpię radość z jazdy, zapewne taką samą, jak Ty jeżdżąc na Raven'ie. :piwa:
Awatar użytkownika
mlynaszz
Klubowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Wszystko na temat...