z Pomorza w Bieszczady

Wycieczki krajowe i zagraniczne oraz relacje z ich przebiegu

z Pomorza w Bieszczady

Postautor: ryszard dodano: 25 maja 2010, 17:51

WITAM
Jak pisałem w powitaniu po 24 latach postanowiłem przypomnieć sobie młodzieńcze lata lata i zakupiłem motocykl, skromny, niezbyt szybki, mało wyróżniający się, jednak taki właśnie odpowiada mojemu charakterowi i portfelowi. W zeszłym czyli w 20-tym wieku ujeżdżałem kolejno: wfm, wsk, jawa-cz, mz-etz, junak i inne super sprzęty. Następnie wojsko, praca, żeniaczka, dziecko, dom, samochód itd. nie wyobrażacie sobie jak można zszarzeć, spowszednieć, wtopić się. Teraz jeżdżę chińczykiem w soboty i w niedziele po okolicy, jednak krótkie trasy nie zadowalają mnie do końca. Postanowiłem pojechać w trasę dłuższą, wspomnieć dawne czasy. Zdecydowałem się pojechać w Bieszczady, wyjadę dnia 2 lipca 2010, będę jechał 2 lub 3 dni, tam poużywam życia, wrócę jak mi się znudzi (urlop mam 2 tygodnie).
Zaledwie kilka dni istnieję na forum, jednak pozwolę sobie zaprosić wszystkich klubowiczów na udział w wyprawie, koszty niewielkie, a wrażeń będzie wiele. Szczegóły do omówienia-czasu niewiele.
W zamian za towarzystwo obiecuję uczestniczyć we wszystkich zlotach oraz spotkaniach klubowych. Zacząłem już montować bagażniki, spacerówki, rozglądam się za namiotem, myślę o wymianie oleju.
pozdrawiam i czekam na propozycje i deklaracje.
ryszard
Forumowicz

Motocykl: ZIPP ROADSTAR 250 cc

z Pomorza w Bieszczady

Postautor: Dobry dodano: 25 maja 2010, 21:19

Wyprawa spoko tylko termin dla mnie mało interesujący(Bałtyk) bo z chęcią bym się zabrał z Tobą :czapa:
Obrazek
Awatar użytkownika
Dobry
Sympatyk

Motocykl: RoV250/XJ900/CBR1000F/Varadero
Tel. kom.: 505381119

z Pomorza w Bieszczady

Postautor: KaeM dodano: 26 maja 2010, 11:59

Gdybyś tak jechał w ostatnich dwóch tygodniach lipca to też bym się wybrał,
zresztą tak czy inaczej prawdopodobnie będę w bieszczadach w lipcowy weekend 17-18 albo 24-25
jeśli moto przetrwa wyprawę bałtycką :)
Awatar użytkownika
KaeM
Forumowicz

Motocykl: BMW F800ST

z Pomorza w Bieszczady

Postautor: pimpo71 dodano: 26 maja 2010, 14:38

Sam jedziesz czy z plecaczkiem ? napisz coś więcej na temat wyprawy
pimpo71
Sympatyk

Motocykl: honda NT 700
Tel. kom.: 664022743

z Pomorza w Bieszczady

Postautor: ryszard dodano: 26 maja 2010, 17:45

witam ponownie
Mój plecaczek jest wrodzonym zmarzluchem, nie lubi takich wypraw, zresztą uważa, że siodełko pasażera w moim motocyklu jest wyjątkowo niewygodne.
Pojadę w trasę bez małżonki. Wyprawa bałtycka-super pomysł, będę WAM kibicował-moto wytrzyma bez problemu.
Jeśli chodzi o Bieszczady to nie mam jeszcze precyzyjnego planu, na pewno będzie w tej podróży dużo improwizacji, jest tam wiele pól namiotowych-ze spaniem nie ma problemu.
Nie potrzeba żadnych rezerwacji. Myślę, że trasa ok. 700 km to za dużo na jeden dzień, więc po drodze jeden lub dwa noclegi. Należy chyba dojechać do Ustrzyk Górnych,
postawić stopę na zaporze solińskiej, zaliczyć jakiś szlak, ochłodzić się browarem (zakładam, że pogoda będzie super), może ktoś podpowie inne atrakcje...
Najważniejsze aby wyluzować się, odbić od pracy i obowiązków, wbić się w atmosferę dzikiej przyrody no i posiedzieć wieczorem przy ognisku.Ważna jest oczywiście sama jazda motocyklem.
Paliwo-ok. 200 zł, noclegi od 6 zł, jedzenie nie problem, jeszcze raz zapraszam.
ryszard
Forumowicz

z Pomorza w Bieszczady

Postautor: Dobry dodano: 26 maja 2010, 18:28

ryszard pisze:Najważniejsze aby wyluzować się, odbić od pracy i obowiązków, wbić się w atmosferę dzikiej przyrody no i posiedzieć wieczorem przy ognisku.Ważna jest oczywiście sama jazda motocyklem.

Stary święte słowo pisane :buttrock:
Obrazek
Awatar użytkownika
Dobry
Sympatyk

Motocykl: RoV250/XJ900/CBR1000F/Varadero
Tel. kom.: 505381119

z Pomorza w Bieszczady

Postautor: Luca dodano: 27 maja 2010, 10:42

Pomysł w deche i po Bieszczadach mogę nawet robić za przewodnika ale w tym terminie może być ciężko z moim czasem wolnym.
Do oderwania się od rzeczywistości Bieszczady są super, życzę powodzenia. :)

Na temat Bieszczad poczytaj tu http://www.klub-chinskich-motocykli.pl/ ... mitstart=3
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

z Pomorza w Bieszczady

Postautor: ryszard dodano: 02 cze 2010, 23:02

chyba brakuje chętnych, może nie trafiłem z terminem. Myślę, że za kilka dni powrócą słoneczne dni i chęci do wyjazdów.
ryszard
Forumowicz

z Pomorza w Bieszczady

Postautor: KaeM dodano: 08 cze 2010, 11:56

ryszard pisze:może ktoś podpowie inne atrakcje...

przejechać się zabytkową wąskotorówką w Cisnej,
odwiedzić knajpkę BAZA LUDZI Z MGŁY w Wetlinie :piwo:
Awatar użytkownika
KaeM
Forumowicz

Motocykl: BMW F800ST

z Pomorza w Bieszczady

Postautor: ryszard dodano: 08 lip 2010, 21:55

Witam
Z przyjemnością informuję, że Bieszczady nadal urzekają swoim pięknem natury, ciszą i spokojem-polecam.
Zaliczyłem wiele ciekawych miejsc, 2 szlaki piesze, jadłem ryby, piłem...wodę źródlaną, wiele zakrętasów ,poznałem ciekawych ludzi.
Na liczniku przybyło 1824 km (w tym ok. 400 po górach), a mnie ubyło 10 lat.
Najdłuższy odcinek jazdy 760 km z prędkością 90 km/h awaria-przepalona żarówka św. drogowych, śr. spalanie 2,9 l/100 km-super
pozdrawiam
ryszard
Forumowicz

Następna

Wróć do Podróże