Gdzie kupić lagi/błotnik co ewentualnie jeszcze wymienić

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Postautor: slick dodano: 28 cze 2010, 11:07

herrmannek pisze:Miałem szlifa i jeśli chodzi o drobne ryski na lusterkach to sobie podaruję. Po przedostatnim zdarzeniu nie wymieniałem estetycznie uszkodzonych części bo moto służy do jazdy po mieście w każdą pogodę i stoi cały czas na dworze, więc i tak piękne nie jest... Co do części to fakt będzie trzeba oprotestować wycenę jeśli uznam, że za słabo wyceniono szkody. Mam nadzieję, że da się je łatwo doprowadzić do porządku... Rzeczoznawca się ociąga nieźle, trzeci dzień po zgłoszeniu nie oddzwonił.

Dzwon do firmy ubezpieczeniowej, lekko naciskaj, marudz...badz problematyczny , nie zgadzaj sie na wszytsko jak leci.

ociąganie się to norma ubezpieczycieli ... w rozmowie powiedz ze juz odezwała sie do ciebie firma zajmująca sie odzyskiwaniem szkód (powinno pomóc). I pamietaj ze mozesz zglosic tez szkodę na osobie (czyli ze ty tez ucierpiales w wypadku - jakies bóle, rozciecia, etc. - za uszkodzony strój czy parking strzezony jak i lawete tez Ci sie zwrot nalezy)

PS. I NIE ROZBIJAJ SIĘ WIĘCEJ ;-)
slick

Postautor: Peliks dodano: 28 cze 2010, 12:09

herrmannek pisze:Hej miałem dzwona :) Ze mną wszystko okej z motorkiem trochę mniej. Jakoś nie miałem ochoty patrzeć na moto przez ostatnie 3 dni ale fajnie by było zaraz po wizycie rzeczoznawcy zabrać się za naprawę, jak macie jakieś uwagi na temat doprowadzania moto do porządku po dzwonie to chętnie posłucham, zamierzam wszystko w miarę możliwości zrobić sam... Z rzeczy w oczywisty sposób rozwalonych to podest lagi i błotnik.
Obrazek

Witaj. Pozwolisz że wtrącę słówko ? Twoje moto w stanie idealnym jest realnie warte 3000 pln, odszkodowania dostaniesz około 2500 pln, więc się nie baw w naprawy tylko resztę sprzedaj w częściach ,możesz wyciągnąć około 1500, i kup se 250. Pozdrawiam. Peliks.
Awatar użytkownika
Peliks
Klubowicz

Motocykl: Burgman AN400 K9
Tel. kom.: 662066637

Postautor: herrmannek dodano: 28 cze 2010, 21:48

Ochotę mam na coś lepszego niż 250, na oku są wszystkie motocykle z ABS z małym spalaniem do powiedzmy 13K. Co do moto to chyba naprawię, mógłbym próbować opylać, ale tylko całość, bawić w rozkręcanie mi się nie chce. To mi przypomniało, że trzeba znowu wbić na link4 i pogadać, bo koleś się nie odezwał. Co do wyciągania kasy to mam opory natury moralnej jeśli chodzi o raportowanie szkód większych niż te, które rzeczywiście doznałem. W każdym razie 1500 za całość chętnie wezmę jeśli ktoś chce.
herrmannek

Postautor: Peliks dodano: 28 cze 2010, 23:18

Witam. Wystaw na allegro i na pewno za tą kwotę sprzedaż. Pozdrawiam. Peliks.
Awatar użytkownika
Peliks
Klubowicz

Motocykl: Burgman AN400 K9
Tel. kom.: 662066637

Postautor: slick dodano: 29 cze 2010, 12:41

herrmannek pisze:Ochotę mam na coś lepszego niż 250, na oku są wszystkie motocykle z ABS z małym spalaniem do powiedzmy 13K. Co do moto to chyba naprawię, mógłbym próbować opylać, ale tylko całość, bawić w rozkręcanie mi się nie chce. To mi przypomniało, że trzeba znowu wbić na link4 i pogadać, bo koleś się nie odezwał. Co do wyciągania kasy to mam opory natury moralnej jeśli chodzi o raportowanie szkód większych niż te, które rzeczywiście doznałem. W każdym razie 1500 za całość chętnie wezmę jeśli ktoś chce.

jak sie ma opory moralne to sie ma duze konto ;-)
a tak serio , nie mowie zebys wyłudzał odszkodowanie tylko zglaszal co popadnie - oni i tak CI 100% tego nie dadzą wiec w najlepszym wypadku dostaniesz to co CI sie i tak nalezy.
slick

Postautor: herrmannek dodano: 22 lip 2010, 21:39

NO więc wycena to 1670zł. Jak na mój gust mało. Podobno jedyna możliwość zmiany wyceny to zaprowadzenie moto do warsztatu z fakturami EUROTAX i naprawienie motocykla tam właśnie. Czy to prawda? Ponawiam nieśmialo ofertę, za 1500 oddam z pocałowaniem w dłoń.
herrmannek

Postautor: skopi dodano: 22 lip 2010, 21:47

oddaj do warsztatu i niech wymieniają - tylko co masz walniete- bo do chinczykow są tylko oryginały
Awatar użytkownika
skopi
Forumowicz

Motocykl: Fastran FR250-3
Tel. kom.: 792108065

Poprzednia

Wróć do Wszystko na temat...