Zgadza się, zakup dokonany u tego sprzedawcy. Dość sprawnie opisywał moduł w rozmowie telefonicznej. Informował również, że ma jeszcze ok. 20 szt. i w niedługim czasie będzie zmieniał cenę na wyższą. Czy to prawda, nie mam pojęcia.
Niestety nie odbyłem jeszcze jazdy z nowym modułem - totalny brak czasu połączony z kiepską pogodą ;(
Pomysł z modułem powstał po przeglądaniu forum - znalazłem mały temacik na ten temat.
Tak na marginesie - nie wiem jak przeżyje zimę bez jazdy na motorku

To wciąga jak narkotyk

-- EDYTOWANY Dzisiaj, 11:00 --
Hej.
Godzina 19. Ciemno, mglisto ale... pierwsza jazda z nowym modułem

Pięknie odpala, nie ma wahnięć obrotów, pięknie wchodzi na obroty.
Zaskakuje pozytywnie tym, że... przyspiesza jak rakieta. Jeśli na poprzednim module było ok to teraz jest znacznie lepiej.
Silnik przy 80/h pracuje jak by miał 70/h i tak samo jest przy 90/h tak jak by miał 80/h, czyli pracuje spokojniej.
Pięknie osiąga 100/h, potem prędkość powoli, powoli rośnie do licznikowych 130, co dalej nie wiem bo licznik się kończy a i ciemno i mgła jest taka, że niewiele widać na drodze więc go nie cisnę

Prawdę powiedziawszy zmieniałem moduł nie ze względu na uzyskanie większych prędkości ale z myślą, o poprawieniu kultury pracy silnika.
Chyba nie jestem zawiedziony. Silnik pracuje łagodniej niż poprzednio i zaskakuje płynną, można powiedzieć aksamitną pracą przy 90/h.
Nie wiem czy takie wyniki będą we wszystkich R150 czy tylko w moim tak pozytywnie to wygląda, dlatego nie będę nikogo namawiał na zmianę modułu ale i nie odradzam by potem nie było na mnie jak ktoś będzie zawiedziony.
Ja jestem zadowolony i nie mogę doczekać się wiosny by znowu słyszeć ten bas z wydechów (przewierconych) mojego Romecika

A co do tego czy będzie pasował do R250... Jeśli wtyczki modułu w 150 i 250 są takie same to z pewnością.
Jeśli będą się różnić wymiarami należny tylko zamienić wtyczkę ze starym wymontowanym modułem.
Pozdrawiam.