W tym temacie chciałem dać wam przepis jak zbudować taki gmol. Oczywiście znowu jest problem bo nie mam aparatu, bo ja już swój poskładałem i dobrze by było żebyście to zobaczyli jak to wyszło. Może jakoś na dniach coś wkleję, jak tylko ktoś się przewinie z jakąś komórką albo aparatem.
Pomysł przypadkowo przyszedł do głowy jak któregoś dnia wdepłem do sklepu z asortymentem wyposażenia sklepowego. Znalazłem tam rurki chromowane, kolanka i łączki do tych że rurek. Zakupiłem 4xkolanko po 10zł, rurkę dł. 1m za 8zł i 6xzłączka po 2,50zł. Z tych fantów dało radę coś poskładać za pomocą szlifierki kontowej z tarczą do cięcia i wiertarki.
Jakie są minusy tej samoróbki. Rurki mają ściankę ok. 1mm. Prawdopodobnie przy wywrotce nawet przy 20km/h pokrzywi się to ale coś tam ochroni (niestety ale nie wykonam testów wytrzymałościowych. szkoda mi motoru

Plusy. Jak pokrzywimy i połamiemy tą konstrukcję to zawsze można wymienić uszkodzone elementy za małe pieniądze.
Reasumując. Taki gmol jest raczej dla bajeru, fajnie to wygląda. Da się założyć spacerówki i jeździć w pozycji "wietrzenie krocza".
Będę walczył z tymi zdjęciami. Może na ten weekend.