Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.
Wiem że temat był juz pare razy podnoszony, ale interesuje mnie czy można wymienic tylko samą zebatkę tylna w romecie r250 bez konieczności wymiany całego układu napędowego (w ściagach wymienia się wszystko na raz). Mam oryginalne zebatki z łańuchem DiDa - teraz chcę zmienić przełożenie aby przy większych prędkościach (powyżej 100) zmniejszyc obroty silnika.
czytałem ten wątek - nie ma nic o tym czy komfortjazdy w wiekszych predkosciach się wogóle zmienia (czy jest faktycznie odczuwalny). Moze Ty Andrzeju - jesli masztaka zebatke - podzielisz sie wrazeniami. Warto wymienic (trzeba skracac łańcuch?)
No ja właśnie w tyle mam mniejszą o dwa lub trzy zęby (już nie pamiętam) i jest git. Spadek mocy trochę czuć we dwoje przy bardzo stromych podjazdach, a poza tym to same plusy.
Też myślę żeby zmienić zębatkę ale mi chodzi po głowie zdawcza z 14 na może 16 zębów... dało by rade się zrobić coś takiego czy nie zmieści się w obudowę??? ;> mój moto to wektor 150 ;d
Nie wiem jak jest w Wektorze ale w R150 zdawcza na 17 zębów mieści się spokojnie - sam zmieniłem najpierw z 15 na 16 a potem na 17. Teraz zdecydowałem się na zmianę zębatki tylnej z 42 na 40 - już zamówiłem i czekam na dostawę. Zmianę zębatki zdawczej na większą odczuwam bardzo pozytywnie, zarówno pod względem wibracji, prędkości jak i wydłużenia biegów. Zobaczymy jak będzie w połączeniu z mniejszą tylną.