szyszka85 pisze:mam JL 150 naciągałem już 3 razy łańcuch i dalej się luzuje jaka może być przyczyna tego zjawiska proszę o szybką odpowiedz
board pisze:...... i smar w spreju najlepiej taki który dobrze przylega do powierzchni łańcucha, w przeciwnym razie podczas jazdy smar znajdzie się na elementach motoru będących w obrębie jego pracy .
Ja stosuję smar teflonowy (nie rozchlapuje się) "S100 WEISSES KETTEN SPRAY"
darekdoc pisze:Generalnie te chińskie łańcuchy rozciągają się dość szybko,jeśli nie bardzo szybko. Widziałem już kilka chińskich motocykli,które po przebiegu 3-4 tys. miały maksymalnie rozciągnięte łańcuchy. Mi starczył na jakieś 7-8tys."kaemów". Teraz mam DIDa zwykły,wzmocniony i rozciąga się chyba dość powoli,bo po 1 tys km.naciągam go dosłownie troszeczkę. Mam 12 tys.km. a naciągu łańcucha podejrzewam że jeszcze na jakieś 8 tys. Smaruje takim markowym środkiem w sprayu na który "wybecelowałem" ponad 4 dychy. Elf,moto,chain lube 400 ml. Wydaje mi się,że jest cholernie dobry,bo nie pryska się standardowo tylko zakłada rureczkę,którą wystarczy dosłownie przytknąć do ogniw łańcucha i przesuwać wzdłuż łańcucha. Mocno się pieni i rozszerza dzięki czemu wnika wewnątrz ogniw. Dodatkowo jest bardzo oszczędny bo nasmarowałem nim łańcuch kilka razy i prawie nic nie ubyło. Najlepszy środek jaki do tej pory miałem. Nie chce robić reklamy,tylko dzielę się doświadczeniami. Jakby co to wytnijcie nazwę tego sprayu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość