Gniazdo zapalniczki

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Gniazdo zapalniczki

Postautor: krysz dodano: 04 lip 2011, 22:19

https://picasaweb.google.com/lh/photo/Y ... directlink

Wtyk ładowarki prosty. Kątowy niestety pojechał z nawi do serwisu.
"Nieważne jaki masz motocykl, ważne gdzie nim byłeś"
http://chomikuj.pl/krysz2/Podr*c3*b3*c5 ... uiser*27em
Awatar użytkownika
krysz
Klubowicz

Motocykl: Keeway Cruiser
Tel. kom.: 602433923

Gniazdo zapalniczki

Postautor: Peter dodano: 06 lip 2011, 00:06

Historia mojej zapalniczki:
Obrazek
cena 2,50zł

Obrazek
Dziurka w klapie

Obrazek
zamontowane

Obrazek
Gniazdo bezpiecznika i złączki

Obrazek
Wmontowane

Obrazek
Przerobione mocowanie telefonu

Obrazek
Obrazek
Po złożeniu

Koszty: Gniazdo do zapalniczki 2,50
Gniazdo bezpiecznika 5,00
Bezpiecznik 0,50
kabelki, nakrętki,śrubeczki itp gratis - zawsze coś się wala po garażu
Telefon z nawigacją w MIXPLUSIE 49zł (mapy darmowe, mocowanie telefonu, ładowarka samochodowa
w zestawie)
Awatar użytkownika
Peter
Forumowicz

Motocykl: Wektor 150-3 FD, Yamaha XV750

Gniazdo zapalniczki

Postautor: Vater dodano: 08 lip 2011, 20:29

Kolego, jakie darmowe mapy masz na myśli? Również mam telefon w Plusie i pobrałem Drogowskażnik, jednak on cały czas chce łączyć się z internetem. Jeśli mam do przejechania kilkaset kilometrów i kilka dobrych godzin, to nawet przy pakietowym internecie nawigacja ta w żaden sposób nie jest darmowa. Z jakiej aplikacji więc korzystasz?
Vater

Gniazdo zapalniczki

Postautor: robimal84 dodano: 08 lip 2011, 20:53

Wystarczy kolego kupić np. Nokię e52. Ja mam takowy telefon i za nawigację nie płacisz oni grosza. Sprawdzone z autopsji. Telefon na kartę więc od razu bym zauważył upływ gotówki z konta.
robimal84
Forumowicz

Motocykl: Suzuki V Strom

Gniazdo zapalniczki

Postautor: Romeciarz dodano: 08 lip 2011, 21:16

Nokia 5230 Navi z darmową nawigacja z OviMap - darmowa aktualizacja, gps i jazda do przodu :chopper:
Aby zakręty były proste
Awatar użytkownika
Romeciarz
Klubowicz

Motocykl: R 250; Hyosung,R 1100 RT -były

Gniazdo zapalniczki

Postautor: Karol dodano: 08 lip 2011, 23:00

Bo do nawigacji wymagany jest telefon z odbiornikiem GPS, a najlepiej smartfon z systemem operacyjnym i nawigacją, np. jeden z tych http://www.nawigacja.orange.pl/telefony.html

Natomiast Drogowskaźnik to zwykła aplikacja w Javie, która nie jest jako tako nawigacją, a płatnym programem wskazującym trasę za pośrednictwem internetu.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Karol
Forumowicz

Motocykl: Chituma CTM250-3 Fastran
Tel. kom.: 602356890
Komunikator: GG 10691947

Gniazdo zapalniczki

Postautor: Peter dodano: 09 lip 2011, 01:29

Easy Rider pisze:Kolego, jakie darmowe mapy masz na myśli? Również mam telefon w Plusie i pobrałem Drogowskażnik, jednak on cały czas chce łączyć się z internetem. Jeśli mam do przejechania kilkaset kilometrów i kilka dobrych godzin, to nawet przy pakietowym internecie nawigacja ta w żaden sposób nie jest darmowa. Z jakiej aplikacji więc korzystasz?

Tak jak wspomniano już owi mapy. Później ustawienie telefonu by nie łączył przez sieć i nie pobiera już z konta
Może tu coś znajdziesz do swojego modelu
http://www.nokia.pl/uslugi-i-aplikacje? ... 3wodlgr4aw
Awatar użytkownika
Peter
Forumowicz

Motocykl: Wektor 150-3 FD, Yamaha XV750

Gniazdo zapalniczki

Postautor: Niebieski dodano: 05 sie 2011, 21:25

Z tymi mapami w niektórych telefonach nawet Nokii trzeba uważać. Ja posiadam Nokię 5800, ma oczywiście GPS i mam mapy Nokii za darmo, ale... no właśnie. W chwili gdy włączam mapy, lub też włączam internet poprzez WiFi zawsze przy włączaniu telefon pobiera dane z sieci operatora komórkowego u mnie T-Mobile. Jest to mała, ale zawsze część danych, za które muszę płacić, kilkanaście KB, ale płacę jak za 100KB, niby to tylko jakieś grosze, ale jak się często z tego korzysta, włącza i wyłącza co chwilę, to przez miesiąc nazbierało się ponad 50zł :!: Mało tego, w telefonie mogę ustawić które połączenie ma być na początku sprawdzane, które następne, nawet jak ustawiłem wspomaganie z sieci T-Mobile do netu, czy też map na koniec kolejki to i tak telefon na początku łączył się za pomocą sieci T-Mobile, dopiero później przechodzi na połączenie WiFi, czy też program map działa jedynie na podstawie GPSu. Teraz wyłączyłem sobie usługę internetu w sieci T-Mobile :eureka: i mam nadzieję, że płacić za nic właściwie nie będę. Jest jednak mały feler, jak będzie potrzebne to połączenie czasem gdzieś gdzie nie będzie WiFi, kompa itp. np. zrobić przelew w trasie to jest problem. Taka cena techniki _bezradny Swoją drogą Nokia mogła to inaczej rozwiązać, nie każdy ma internet w cenie abonamentu, czy tez jakiś pakiet KB do wykorzystania. Jeśli coś ma być za darmo, to powinno być, nie za ileś tam groszy kilkadziesiąt razy w ciągu miesiąca :mur: Może inne modele są bardziej przemyślane, jednak ja mam model w tym temacie nie do końca dopracowany _bezradny
Awatar użytkownika
Niebieski
Klubowicz

Motocykl: brak
Tel. kom.: 604956970

Gniazdo zapalniczki

Postautor: Dobry dodano: 05 sie 2011, 21:46

Ja nie wiem miałem kiedyś HTC i za nic nie płaciłem nie łączył się z netem gdy korzystałem z nawigacji.
Jednym słowem Nokia to lipa i wyzyskują ludzi nieświadomych technologicznie :))
Obrazek
Awatar użytkownika
Dobry
Sympatyk

Motocykl: RoV250/XJ900/CBR1000F/Varadero
Tel. kom.: 505381119

Gniazdo zapalniczki

Postautor: Niebieski dodano: 05 sie 2011, 22:17

No z tym wyzyskiem to tak nie do końca, ani Nokia tutaj jakoś nie zarabia, ani sieci jakoś specjalnie pewnie Nokii o taki gest nie prosiły :)) Myślę, że to właściwie w trosce, aby na bank połączenie było, a że z sieci GSM zasięg jest prawie zawsze, to na to położono nacisk, później jeśli telefon sprawdzi dostępność WiFi, czy też GPS przechodzi w "tryb bezpłatny". No niestety, u nas zawsze coś co na świecie jest za free i bez jakichkolwiek granic jest płatne, ograniczane limitami przekroczenia limitu i w konsekwencji utraty na szybkości połączenia itp. No ale jednak nam małym szaraczkom leci takie rozwiązanie po kieszeni niby niezauważenie, ale czasem może się tego uzbierać _bezradny
Awatar użytkownika
Niebieski
Klubowicz

Motocykl: brak
Tel. kom.: 604956970

PoprzedniaNastępna

Wróć do Wszystko na temat...