Ja miesiąc temu nabyłem Jinluna 150-5. Nie mam zbyt dużego doświadczenia ale podzielę się kilkoma uwagami. Według mnie to motor na spokojną, turystyczną jazdę. Ja duży chop jestem, trochę ważę i moto najlepiej śmiga gdy jadę ok.80 km/h. Spokojnie jedzie też 90km/h i dociąga do 100-110 km/h ale wtedy to tylko przy pomyślnym wietrze i sprzęt się trochę męczy. Jeśli chodzi o spalanie to po zatankowaniu 10l przejeżdżam ok. 330-350 km. Motocykl robi bardzo duże pozytywne wrażenie na wszystkich. Dotychczas nie spotkałem się z jakąś negatywną opinią. Generalnie większość (nawet motocykliści) dziwią się że tak mało pali i że to tak mała poj. bo sprawia wrażenie potężniejszej maszyny. Kilku kolegów, którym nie w głowie były motory, widząc Jilnluna zastanawia się na kupnem. Niedowierzali że za taką kaske można mieć takie moto.
Teraz parę minusów (być może po części wynikających z mojego braku doświadczenia motocyklowego):
- odkręciły się śruby od osłon silnika (osłony pomimo braku śrub dojechały ze mną do domu

)
- odkręciły się śruby od tablicy rejestracyjnej (tablicę zgubiłem ale na całe szczęście udało mi się ją odszukać)
- urwała się linka od sprzęgła (teraz mam linkę z 10-letnią gwarancją)
- początkowo przepalały się codziennie żarówki kierunkowskazów (coś tam pogrzebałem i od tej pory jak ręką odjął)
- przepaliła się 2-krotnie żarówka reflektora przedniego ( chyba dlatego że kupowałem marne żarówki po 5 zł które dawały mniej światła niż rower na dynamo. Teraz kupiłem w sklepie motocyklowym żarówkę za 21 zł i niebo a ziemia , wreszcie mam światło na drodze)
- łańcuch się rozciągnął ( ale dlatego że nie smarowałem; ktoś mi powiedział że raz na sezon wystarczy. Teraz co 2-3 dni czyszczę naftą i smaruję Hipolem)
Podsumowanie:
- przez miesiąc przejechałem 2000 km
- śrubki chromowane były tylko wkręcone. Teraz na każdą śrubę nakładam dodatkowo nakrętkę.
- motor pali na dotyk
- daje mi przyjemność z jazdy
- czasami brakuje mi trochę mocy (chyba 250 byłaby dla mnie odpowiedniejsza z racji wzrostu i wagi)
- jak na razie jestem zadowolony
Zaznaczam że jestem zupełnie "świeżym" motocyklistą
Pozdrawiam