close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Podgięcie kierownicy

Podgięcie kierownicy

Postautor: sl1ck dodano: 21 wrz 2011, 09:42

wyginając kierownice pamiętaj że ma ona otwory (chyba "Fi 5") nawiercone do osadzania osprzętu kierownicy i moze w tych miejscach pęknąć.
Awatar użytkownika
sl1ck
Forumowicz

Motocykl: bad boy

Podgięcie kierownicy

Postautor: Remi dodano: 22 wrz 2011, 19:34

Dla odmiany swoją kierownicę lekko prostowałem. ( A może nawet i nie tak lekko).:
Rozbroiłem, wkręciłem w imadło przez dwie drewniane deseczki, dobrałem stalowe tuleje i włożyłem w końcówki kierownicy, by się nie zagniotły,
owinąłem je taśmą izolacyjną, by się nie porysowały i przy pomocy długiej rury (odpowiedniej średnicy, nie za dużej), nadałem kierownicy odpowiedni kąt wygięcia.
Nic złego się nie stało, nic nie odprysło :-)
:chopper2:
Remi
Remi
Forumowicz

Motocykl: Jinlun 250, Yamaha xvz 1300
Tel. kom.: 535808464

Poprzednia

Wróć do Jinlun/Romet 250