podgrzewane manetki

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

podgrzewane manetki

Postautor: selmen dodano: 21 lut 2012, 14:25

spoko, to taki żarcik był :D . manety jeszcze nie doszły, to nie wiem co w pudełku znajdę ale na pewno wszystkie dane umieszczę do użytku publicznego. miernik i tak musiałem kupić a kupilem taki dość uniwersalny: http://allegro.pl/multimetr-miernik-uni ... 00084.html to coś tam nim pomierzę.
Non Omnis Moriar...
Awatar użytkownika
selmen
Klubowicz

Motocykl: WSK;KZ550;Fj;R1100RT;Duke II

podgrzewane manetki

Postautor: Dobry dodano: 21 lut 2012, 23:22

70 stopni to ci kiere stopi :))
Obrazek
Awatar użytkownika
Dobry
Sympatyk

Motocykl: RoV250/XJ900/CBR1000F/Varadero
Tel. kom.: 505381119

podgrzewane manetki

Postautor: Niebieski dodano: 21 lut 2012, 23:48

Kiere to może nie, ale o te manetki to bym się już bał :))
Awatar użytkownika
Niebieski
Klubowicz

Motocykl: brak
Tel. kom.: 604956970

podgrzewane manetki

Postautor: dorplas dodano: 22 lut 2012, 00:01

no na spotkaniach będzie gdzie wodę na kawę zagotować :rotfl:
----------------------------------------------------------------------------------
Myśl Za Dużo! a stworzysz problem, którego wcześniej nie było!
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

Motocykl: NIGHTHAWK 750S
Komunikator: GG 827772

podgrzewane manetki

Postautor: selmen dodano: 22 lut 2012, 09:00

haha... tak mówicie bo zazdraszczacie ;)

manetki dotarły. nie ma żadnej instrukcji, danych technicznych ani danych producenta, o przepraszam jedyny namiar jaki jest to "made in china" :) w środę montaż to pomierzę wartości prądowe jak się da.
Non Omnis Moriar...
Awatar użytkownika
selmen
Klubowicz

podgrzewane manetki

Postautor: Peter dodano: 02 mar 2012, 00:32

selmen pisze:haha... tak mówicie bo zazdraszczacie ;)

manetki dotarły. nie ma żadnej instrukcji, danych technicznych ani danych producenta, o przepraszam jedyny namiar jaki jest to "made in china" :) w środę montaż to pomierzę wartości prądowe jak się da.

I gdzie relacja ? ;)
Awatar użytkownika
Peter
Forumowicz

Motocykl: Wektor 150-3 FD, Yamaha XV750

podgrzewane manetki

Postautor: selmen dodano: 02 mar 2012, 18:20

spoko, spoko. ja tam palcem robiony nie jestem. manety założone planowo w środę. niestety zaraz potem musiałem wyjechać w plener i nie miałem dostępu do neta.
z montażem nie ma wiekszych problemów bo są dość dobrze przemyślane konstrukcyjnie, z niektórymi materiałami gorzej ale biedy wielkiej nie ma. całość zdjęć z opisem dostępna tutaj:
http://chomikuj.pl/selmen/Galeria/moje+ ... w+Jinlunie
Kilka uwag ogólnych:
1. Wygląd na moto moim zdaniem bajera, ładnie pasują do chopperka;
2. Wykonanie zewnętrzne dobry + ;
3. Łatwość podłączenia prądów w Jinlunie bardzo dobra;
4. Adapter do rolgazu dołączony do manetek pasuje elegancko zamiast oryginału;
5. Tulejki dystansujące manetka-kierownica z szajsowego materiału, gdyby był miękki byłoby znacznie latwiej;
6. Śruby dociskające manetkę do kierownicy powinny być 2 jest jedna;
Nie wiem jak mocno grzeją jak silnik działa, bo po zimowym postoju nie udało mi się odpalić sprzęta i sprawdzałem tylko na samym aku- grzeją dość dobrze ale kiery nie palą ;) Z tej także przyczyny nie mierzyłem prądów bo na samym aku to bez sensu a nie miałem już czasu grzebać przy odpalaniu silnika. Regulacja dostępna pod kciukiem jest lepsza niż oddzielnie gdzieś na kierownicy. Podsumowując za tę cenę myślę że warto. Trochę trzeba pobawić się ze zlikwidowaniem luzów manetka-kiera ale myślę, że nie będzie to wielki problem- zajmę się tym po niedzieli to napiszę jak to rozwiązałem. Przy okazji oblukajcie kierę od Suzuki DR800 w Jinlunie, trochę drastyczne polączenie, pochyliłem ją nieco do przodu i plecki mam spoko a i wygląd dla mnie ok.
Non Omnis Moriar...
Awatar użytkownika
selmen
Klubowicz

podgrzewane manetki

Postautor: Arcon dodano: 04 mar 2012, 10:55

Kiera od DR-a wygląda spoko, jak dla mnie jedyny minus - że czarna. Generalnie - dobra robota :czapa:
Arcon
Forumowicz

podgrzewane manetki

Postautor: selmen dodano: 06 mar 2012, 13:11

no i dziś była okazja do testów. Julian odpalony silnik nagrzany. ustawiłem wolne obroty na dość niskie i załączam światła- obroty w miejscu, załączam manety na max czyli 9- obroty stoją w miejscu. gites. jadę. temp -3, silny wiatr, po ok. 3 min zaczynam przez grube skórzane rękawice odczuwać ciepło z manetek. po jakichś 10 min przy ustawieniu na max jest za ciepło w dłonie, zmniejszam na 6 potem na 4 i tak robię jakie 20 km. są wydajne, naprawdę dobrze grzeją nawet przez rękawice przy minusowej temperaturze. po powrocie testuję ponownie załączanie manetek na wolnych obrotach silnika i włączonych światłach- silnik ani światła nie dają znaku, że spadają prądy. nie zabrałem miernika ale Julian i tak jedzie do mego warsztatu, który urządzam na wsi, na zmianę napędu, opony i tylnych amorów. wtedy przetestuję prądy dokładnie. chyba nie jest tak źle z ładowaniem jak po przejechaniu 23 km na włączonych światłach i manetkach- totalnie wywalony akumulator (motocykl odpalałem kablami od aku z samochodu) naładował się na tyle, że moto odpaliło z niego z rozrusznika. ogólnie manetki tanie ale działające i to nieźle. minus- ich mocowanie ale nad tym popracuję na wsi bo Peliks podsunął mi pewien pomysł.
Przy okazji- kiera od suzuki DR- jak dla mnie bomba- ręce wyprostowane daleko do przodu, plecki o wiele lepiej niż na oryginale... oj widzę już tę wstęgę szosy nawiniętą w tym sezonie :rad:
Non Omnis Moriar...
Awatar użytkownika
selmen
Klubowicz

podgrzewane manetki

Postautor: Arcon dodano: 06 mar 2012, 13:33

No to fajnie :buttrock:
Arcon
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Wszystko na temat...