No i zawitałem jak zamierzałem do siedziby Almotu i...rozczarowałem się nieco bo nie ma tam salonu jak myślałem...nie zrażony tym faktem, dotarłem do gościa co czaił temat motocykli (bo w siedzibie Almotu to z samymi moto jest naprawdę mało wspólnego) i poprosiłem o prezentację NK650; TR 650 i M20. Gościu powiedział, że wszystkie motocykle są po dilerach i nic nie ma, że może się dowiedzieć gdzie stoją i mi podać, ale najciekawsze było to, ze powiedział, że TR-ki to nigdzie nie znajdę bo ich nie ma...jak to nie ma mówię są wystawione na Allegro przecież...no nie ma mówi, bo jedyny w Polsce egzemplarz tego motocykla nie ma nawet wybitego numeru ramy i stoi u nich w magazynie jako pokazowy i ...w sumie jak mi bardzo zależy to NK też jeden stoi to może mi pokazać...w magazynie stało faktycznie 1 NK i 1 TR oraz zakurzony M20. posadziłem dupsko na kazdym i NK nawet mi gościu odpalił co przyprawiło mię o drżenie rozkoszy bo pracuje toto pięknie...

i jak na sprzęt pokazowy stojący w magazynie odpalił od pierwszego strzała...no to drążę temat tej TR-ki...no to gościu mówi, ze nawet jakby chciał to sprzedać to nie może bo nie ma toto numerów, stwierdził, że ten model jest prototypowy i producent nie wywiązał się z dostawy na czas...znów stanęły mi w oczach TR-ki wystawione na Allegro, które nie dalej jak wczoraj ogladałem... :
http://otomoto.pl/junak-inny-junak-tr-6 ... 67773.htmlno dobra przełknąłem ślinę i pytam co by było jakbym chciał kupić w Białymstoku takie NK 650?, no to nie ma sprawy przywieziemy od innego dilera bo zostało zakupione sondażowo iles tam sztuk i póki co 8 się sprzedało reszta stoi w salonach ale jest ich nie za wiele...a jak się sprzedadzą? no to może w przyszłym roku będą...
czyli co? jak się temat nie sprzeda i więcej dostaw nie będzie to ci co kupili gdzie pójdą po części? do producenta? od razu pomyślałem o Zippie Nitro, który zdaniem "fachowców" z Zippa słabo się sprzedał i nowych zamówień nie będzie...a części?
No to pogazowałem trochę te NK, biegu nie dało się wrzucić bo dźwignia zdjęta

a może to i lepiej że się nie dało...

...
i posadziłem dupę na M20 i powiem szczerze, ze na nim się najlepiej siedziało a bylem po ponad 200 km nieprzerwanej jazdy...
ot i co o tym myśleć?
Non Omnis Moriar...