Mocowanie linki sprzęgła przy silniku

Postautor: LEFTHANDY dodano: 18 cze 2012, 12:07

Panowie, mam taki problem. Wypadła mi linka sprzęgła. Sprawę ####ł serwis, bo wymieniałem linkę w kwietniu. Linka jest cała tylko wylazła tam z tego ####wajstra przy silniku. próbowałem wsadzić spowrotem alo coś jest nie tak, bo ta sprężynka nie odbija.

Możecie mi tu wkleić jakąś w miarę wyraźną fotę, jak to tam jest zamocowane?
Chodzi o V-kę.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Postautor: jacecek dodano: 18 cze 2012, 12:34

W tej chwili mam tylko taką fotkę - http://chomikuj.pl/jacecek/Galeria/Road ... 770612.JPG
nie wiem czy o to Ci chodziło? Jeśli nie, to sprecyzuj dokładniej miejsce i ew. kąt z jakiego cykać to rano zrobię i prześlę (teraz zaczynam szykować się do roboty)
pozdrawiam - jacecek
Awatar użytkownika
jacecek
Klubowicz

Motocykl: Honda CTX 700 D
Tel. kom.: 668842471

Postautor: LEFTHANDY dodano: 18 cze 2012, 13:13

Tak, Amigo, dokładnie o to chodzi. Tylko daj jakąś wyraźniejszą i większe zbliżenie. :D

-- EDYTOWANY Dzisiaj, 18:04 --

No, obrobiłem sobie tą fotkę w Photoshopie.
I już widzę, ze ta sprężynka mi po prostu ######!
No miodzio. Teraz, żeby ją wymieić będę musiał spuścić olej do "nie wiadomo-czego", rozkręcić pół silnika... zaaaaajebiścieeee! Qrva Mać! :kicha:
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Postautor: dorplas dodano: 18 cze 2012, 21:51

LEFTHANDY pisze:No miodzio. Teraz, żeby ją wymieić będę musiał spuścić olej do "nie wiadomo-czego", rozkręcić pół silnika... zaaaaajebiścieeee! Qrva Mać! :kicha:
lefty ale dlaczego chcesz rozkręcić pół silnika? :wielkieoczy: rozkręcasz osłonę łańcucha i tam jest wkręcona śruba zabezpieczająca wysprzęglik, potem go wyciągasz do góry i tyle, sprężyna na wierzchu :)
----------------------------------------------------------------------------------
Myśl Za Dużo! a stworzysz problem, którego wcześniej nie było!
Awatar użytkownika
dorplas
Klubowicz

Motocykl: NIGHTHAWK 750S
Komunikator: GG 827772

Postautor: LEFTHANDY dodano: 19 cze 2012, 13:11

dorplas pisze:lefty ale dlaczego chcesz rozkręcić pół silnika? :wielkieoczy: rozkręcasz osłonę łańcucha i tam jest wkręcona śruba zabezpieczająca wysprzęglik, potem go wyciągasz do góry i tyle, sprężyna na wierzchu :)

Nie wiem, nigdy nie rozkręcałem silnika. Raz tylko odkręciłem osłonę by coś tam po dłubać przy tym czujniku luzu, bo jak jest wilgoć to cały czas mam włączoną kontrolkę "N". Jeśli jest tak jak mówisz, to najlepsza wiadomość dnia. :D Bo strasznie nie lubię przy nim dłubać. Nie mam do tego warunków.

Teraz tylko pochodzić za tą zasraną sprężynką.
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Postautor: Wiesław dodano: 19 cze 2012, 15:22

LEFTHANDY pisze:Teraz tylko pochodzić za tą zasraną sprężynką.

Załatw jedną szt dodatkowo u mnie tez pękła i czeka mnie wymiana tej spręzynki :D
Pozdrowienia z Borów Tucholskich
Awatar użytkownika
Wiesław
Klubowicz

Motocykl: KEEWAY SUPERSHADOW 250 V
Tel. kom.: 602899398

Postautor: LEFTHANDY dodano: 21 cze 2012, 00:44

Wiesław pisze:Załatw jedną szt dodatkowo u mnie tez pękła i czeka mnie wymiana tej spręzynki :D

Ok. To nawet lepiej, bo "hurtowo" łatwiej się załatwia.
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Postautor: Michał_66 dodano: 21 cze 2012, 06:55

LEFTHANDY pisze:
dorplas pisze:lefty ale dlaczego chcesz rozkręcić pół silnika? :wielkieoczy: rozkręcasz osłonę łańcucha i tam jest wkręcona śruba zabezpieczająca wysprzęglik, potem go wyciągasz do góry i tyle, sprężyna na wierzchu :)

Nie wiem, nigdy nie rozkręcałem silnika. Raz tylko odkręciłem osłonę by coś tam po dłubać przy tym czujniku luzu, bo jak jest wilgoć to cały czas mam włączoną kontrolkę "N". Jeśli jest tak jak mówisz, to najlepsza wiadomość dnia. :D Bo strasznie nie lubię przy nim dłubać. Nie mam do tego warunków.

Teraz tylko pochodzić za tą zasraną sprężynką.

Proponuje Ci zajrzeć na Młodnicką wejście od żołnierskiej przy Marsa na Rembertowie tam mają dość dobre zaopatrzenie

http://www.zipp.pl/aktualnosci.php?elem ... ktualnosci
Michał_66

Postautor: LEFTHANDY dodano: 28 cze 2012, 15:45

Byłem w Zippie u siebie na Bródnie. Mają te sprężynki, nawet w katalogu z częściami z numerem 14 w podzespole "mechanizm sprzęgła" czy "sterowanie sprzęgła" jakoś tak.
Ale nie chcą mi jej sprzedać.

:mur:

Powiedziałem, że chcę cztery (na zapas i dla Wiesława). Powiedzieli, że nie mają tej części ujetej w katalogu cen. Czyli trzeba by kupić "w zestawie". Co po polsku oznacza "z polową skrzyni biegów" :/

Pytałem przy okazji o tuleje do wahacza dla Szesnastego. Zabawna sprawa: wahacz w tych nowych Zippach (LF-250 B) jest zupełnie inny, poszerzony, ale tuleje wyglądają na te same. Niestety nie miałem ze sobą rysunku z serwisówki od Szesnastego i do końca nie mogę potwierdzić.
Nie mniej ze sprzedażą tulei też były jakieś wąty. Ale dobra wiadomość to taka, że mają.
Keeway też ma, ale tam najpierw mi powiedzieli, że jest, a potem jak chciałem zamówić to już nie.

Rozumiecie coś z tego?

Chyba czas uderzyć do Yamahy.
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Postautor: oleńka dodano: 28 cze 2012, 16:05

Lefthy zadzwoń lub przejedź sie na Żołnierską zaraz przy skrzyżowaniu z Marsa, tam jest serwis Zippa, który wcześniej funkcjonował w Kobyłce. Ludziska są życzliwi, może prędzej tam coś uszarpiesz :). Niestety nie mam do nich numeru telefonu.
Awatar użytkownika
oleńka
Sympatyk

Motocykl: moto zastępcze HD :D
Komunikator: GG3705538

Następna

Wróć do Lifan LF-250