Ok no to troszkę więcej szczegółów:
- Skupmy się na trasie DO CEL:
https://maps.google.pl/maps?saddr=Nastrojowa+7,+Krak%C3%B3w&daddr=48.5615878,21.698076+to:S%C4%83p%C3%A2n%C5%A3a,+Maramure%C5%9F,+Rumunia+to:DJ105D+to:45.3775482,24.6345878+to:Calafat,+Dolj,+Rumunia+to:EO+Serron+Promahona%2F%CE%95%CE%9F+%CE%A3%CE%B5%CF%81%CF%81%CF%8E%CE%BD+%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%87%CF%8E%CE%BD%CE%B1%2FE79&hl=pl&ie=UTF8&ll=44.496505,21.665039&spn=19.706387,46.538086&sll=42.932296,23.851318&sspn=5.05896,11.634521&geocode=FeQH_AIdwF8xASl17EqlJUUWRzEZA6IbHkiebQ%3BFbP95AIdHBZLASkH3yUJFtU4RzFoYu-uMybxCg%3BFaD-2wIdaJZpASkHpWP4WpY3RzEigwzbZUGGWw%3BFYuFugIdEA13AQ%3BFQxotAId2-R3ASnrz3y36dhMRzGKQpr2XmIT8Q%3BFfg6nwIdY_JdASmT5VY2enpTRzEBMneA_m6LAw%3BFacidQIds8BkAQ&oq=salonik&t=h&mra=dme&mrsp=6&sz=7&via=1,4&z=5Dzień pierwszy (28.07.2013) wyjazd z Michałowic koło Krakowa (Miejsce spotkań ze Smokiem) godz. WCZESNA

))
Będzie to dzień w którym będziemy chcieli pokonać najwięcej km. czy się uda ? Hmmm myślę że tak będziemy wypoczęci, można jechać długo bo nocleg w Sapancie jest więc nie trzeba będzie się skupiać na szukaniu noclegu. Trasa z punktu A do B około 530 km. Tankujemy się przed granicą Słowacką okolice Krynicy żeby na zbiorniku dojechac do Rumunii, benzyna na Słowacji i Węgrzech droższa niż w Polsce i Rumunii

Zaraz za granicą Węgiersko-Rumuńską jest spora stacja przed miejscowością Satu Mare.
Dzień drugi (29.07.2013) jak uda się dojechać do Sapanty to dobrze bo rano zobaczymy tylko Wesoły Cmentarz i w sumie więcej nie ma tam czego szukać. Tego dnia trasa do pokonanie z punktu B do C. Do miejscowości Cartisoara na początku Transfogary tam też znalazłem tani Camping, ale też będzie może opcja nocowania na samym początku Transfogary nad jakąś rzeką jest tam podobno miejsce gdzie rozbijają się na dziko namioty i kampery i nocują bez problemu, ale to muszę sprawdzić dokładnie w którym to miejscu. Ogólnie do pokonania tego dnia około 400 km. więc dzień luźniejszy
Dzień trzeci (30.07.2013) Ruszamy na Transfogarę (Będzie ciężko) widoki zdjęcia, w sumie około 150 km. zachwycamy się widokami, krótkie postoje na fotki, po drodze ruiny zamku Draculi (
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zamek_Poenari) po sporej ilości schodków do góry te prawdziwe (nie ten komercyjny dla turystów
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zamek_w_Branie). Po Transfogarze kierunek punkt D. Ciężko wyczuć jak pójdzie nam przeprawa przez Transfogarę i ile później jeszcze ujedziemy ale myślę że gdzieś w okolice granicy z Bułgarią uda się dotrzeć. Do pokonania w sumie około 370 km. (do granicy).
Dzień czwarty (31.07.2013) Przejazd przez Bułgarię około 370 km. i kierujemy się gdzieś na wybrzeże w Grecji może dotrzemy a może nie. Ogólnie miejsce docelowe w Grecji jeszcze nie jest znane ale na pewno będzie to albo półwysep Chalkidiki albo gdzieś wybrzeże na wschód w stronę miejscowości Kavala, (Nie ukrywam że jednego dnia później chodzi mi po głowie wycieczka jednodniowa albo z noclegiem na wyspie Thassos - prom kosztuje około 5 Euro za moto a objechać wysepkę tez mogło by być fajnie ale na razie myślę

W Grecji będzie odpoczynek od jazdy około 3 dni i powrót ----> przez Albanię, Czarnogórę.
Ale nad tym jeszcze popracuję

Albo nie i pojedziemy na żywioł
Jeszcze krótka informacja o opłatach drogowych dla motocykli:
Słowacja - brak
Węgry - płatne autostrady winieta około 37 zł./10 dni - Nam nie będzie potrzebna chyba że krótkodystansowcy w drodze powrotnej

Rumunia - brak
Bułgaria - brak
Grecja - bramki na autostradach (nie planuję przejazdów autostradami)

Jadąc na Korsykę też nie planowałem a jednak się udało we Włoszech trafić na bramki ale nie było tak źle - a jaj przy płatności było co nie miara

Dobrze że gość nie rozumiał po polsku bo by się ode mnie nasłuchał

Albania - bramki - nie planuję autostrad
Czarnogóra - brak - UWAGA - POTRZEBNA ZIELONA KARTA (Trzeba poprosić u ubezpieczyciela dodają ja za darmo)
Chorwacja - bramki - nie planuję autostrad
Ufffffff no to na razie tyle bo się spociłem

Reszta wkrótce