Wiosenne serwisowanie Cruisera...

Re: Wiosenne serwisowanie Cruisera...

Postautor: beniamin82 dodano: 26 lut 2014, 16:14

Już olej wymieniłem, stary oring nie cieknie. Więc spoko.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Klubowicz

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: Michał_66 dodano: 26 lut 2014, 16:45

beniamin82 pisze:Już olej wymieniłem, stary oring nie cieknie. Więc spoko.

ale jak by co to komuś może się przydać :D :D
wystarczy w allegro w wyszukiwarce wpisać HF 145 O jak oring
i polecam zamawiać od razu ze dwa albo trzy bo sprzedający wysyła tylko przesyłką kurierską za 13 zeta i w paczce do 100 szt wtedy wychodzi tanio bo za jeden to wychodzi 29 zeta a za dwa to już wychodzi po 6,50 za szt.za przesyłkę a za cztery to już 3,25 za szt :D :D
Michał_66

Postautor: krysz dodano: 04 mar 2014, 23:05

Wymieniłem dziś płyn hamulcowy w obu układach. Do operacji nie jest potrzebna druga osoba. Tył bezproblemowo, bez "pompowania", z przodem trochę więcej roboty przez ten pseudoabs; trzeba przepompować płyn. Ale to nie auto, można samemu. Kogo interesuje proszę obejrzeć od 22 fotki. Opisy czynności pod zdjęciami...
Bułka z masłem; przód hamuje lepiej niż przed wymianą (jakby ten abs się rozruszał, szybciej blokuje koło, ale to raczej minus...)
https://picasaweb.google.com/1159617999 ... directlink
"Nieważne jaki masz motocykl, ważne gdzie nim byłeś"
http://chomikuj.pl/krysz2/Podr*c3*b3*c5 ... uiser*27em
Awatar użytkownika
krysz
Klubowicz

Motocykl: Keeway Cruiser
Tel. kom.: 602433923

Postautor: jacek.rc dodano: 17 mar 2014, 21:16

Mam pytanie ?? ,przerabiam mocowanie gmoli i musiałem odkręcić rygler (chyba)jest on przykręcony po skosie poniżej główki ramy.Po odkręceniu zauważyłem,że z radiatora próbują wyjść bebechy i nie wiem co mogło być przyczyną ?? ,czy fabrik feler,czy może temperatura,ten środek zalany żywicą.nie jest do niczego dociśnięty ,teraz przykręcę go do jakiejś blaszki,żeby podroby całkiem nie wypłynęły :D .Czy może ktoś kupował takie cuś czycos z tym robić ,czy to olać???.

Obrazek
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: jacek.rc dodano: 20 mar 2014, 19:45

Post pod postem :D ,ale co tam ,odpowiem sobie sam _boisie .
Bebechy z ryglera wyszły prawdopodobnie od temperatury,bo jak podgrzałem całość opalarką,to udało się wszystko schować w radiatorze :) .Teraz z tyłu przykręciłem kawałek blaszki,żeby mi toto już nie wylatało :D .
W Kruiserku miałem założone gmole,ale trochę blisko pedałów (dżenderów jak kto woli) i hamując ,but niekiedy opierał się o gmol. Dorobiłem takie cuś i odsunąłem gmolka o 20 cm od hamulca,teraz jest OK.
Obrazek
Oryginalna szyba była trochę za niska(jadąc sprawdzałem aerodynamikę :D) , wyszło,że 10 cm więcej i wiatr jest dużo mniej dokuczliwy.Jako,że szyba jest i tak dosyć duża,postanowiłem ja podnieść o jedną śrubkę.Udało się i dzisiaj po przejechaniu ok 100 km,mogę powiedzieć,że szum w kasku jest o wiele mniejszy :D :D :D
Obrazek
tak to wyglądana w dole pleksi trzeba wywiercić po dziurce i przykręcić śrubkami z gumowymi podkładkami.
Jako,że gmole zrobiłem,wybrałem się dzisiaj na poszukiwanie spacerówek.Podjechałem do salonu HD i jakież było moje zdziwienie _boisie kiedy zobaczyłem
Obrazek
Taka renomowana firma jak HD,bezczelnie zerżnęła naszego Kruiseka :D :D :D ;-) .Tylko jak to harley,dali większy silnik i pomnożyli cenę XXX... :buttrock: ,ale skoro nasze wyglądają prawie ;-) tak samo to po co przepłacać :D .
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2014, 12:09 przez jacek.rc, łącznie zmieniany 1 raz
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Postautor: NIKT dodano: 21 mar 2014, 18:13

Zapytanie takie małe mam :)
Jak Wy to robicie z filtrem siatkowym? Odkręciłem tę wielką nakrętkę i ku mojemu zdziwieniu sprężyna tak mocno dociskała do ramy że nie mogłem jej wyjąć, po 5 minutach szarpania się z tym udało mi się ją przekrzywić ale jest na tyle wielka że oparła mi się o ramę i o skrzynię i nie chciała drgnąć.
I tutaj moje pytanie należy poszerzyć :) Jakim cudem mam to zrobić aby dostać się jeszcze do tego filtra?
Patrząc na to wszystko uznałem że jedynym moim wyjściem będzie poluzowanie "łap" silnik i uniesienie go :/
Proszę wyprowadzić mnie z błędu o podnoszeniu silnika i podzielić się patentem na wydobycie filtra bez większych kombinacji :*
Dziękuję i pozdrawiam :))
"Boso ale w ostrogach"
Awatar użytkownika
NIKT
Klubowicz

Tel. kom.: 661557838

Postautor: beniamin82 dodano: 21 mar 2014, 19:05

Nie musisz ruszać silnika. U mnie sprężyna docisnęła nakrętkę do ramy, ale trochę pogmerałem śrubokrętem i wyszło.
Moim atutem było to że motocykl stał w poprzek kanału podpierając boczną stopką na desce. Dojście było łatwiejsze.

Nie wiem czy warto ją w ogóle wyciągać bo po 20 tyś. km. nie było tam ani opiłka.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Klubowicz

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: krysz dodano: 22 mar 2014, 00:53

beniamin82 pisze:...Nie wiem czy warto ją w ogóle wyciągać bo po 20 tyś. km. nie było tam ani opiłka.

miałem to samo w Kingwayu, chyba przy 15 tys. zero syfu, więc w cruiserze sobie darowałem...
Awatar użytkownika
krysz
Klubowicz

Postautor: krysz dodano: 16 kwie 2014, 11:42

Podobnie jak jacek.rc i waldi1970 podniosłem szybę o ok. 7 cm - pomogło, już mniej szumi... :))
https://picasaweb.google.com/lh/photo/o ... directlink
a tak prezentuje się z kuferkiem
https://picasaweb.google.com/lh/photo/P ... directlink
teraz pod szybą trochę dmucha, ale w podróży w to miejsce upycham pokrowiec na motonga, więc dziurę się zatka :))
Awatar użytkownika
krysz
Klubowicz

Postautor: jacek.rc dodano: 16 kwie 2014, 12:08

Wczoraj wysłałem do firmy AFYON szablon do wykonania pasa na bak.Ma być gotowy za 2 tyg. jak przyjdzie to wrzucę fotki. Ma kosztować 99 zyli i napisałem,żeby nie wyrzucał od razu szablonu,tak że jak się komuś będzie widziało można będzie domówić .Kurna przez tą pogodę to zamiast śmigać :chopper2: ,to wymyślam pierdoły :swir: .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Cruiser 250