Michał_66 pisze:wał jak najbardziej warto by było wymienić na typowy do 110 jeżeli chodzi o skrzynie to musisz dopytać sprzedającego co do przełożeń czy są bardziej na moc czy na prędkość lub musisz sobie przeliczyć jak to wygląda w stosunku do oryginału
Michoł pisze:Nitros5. Prosiłem żebyś sprawdził przed montażem głowicy czy tłok w GMP sięga prawie końca cylindra. Zrobiłeś to? Bo jeśli to olałeś i tak jest, (a już się tu produkowałem z tłumaczeniem odnośnie wykorbiena oryginalnej korby od 50ccm) to obniżył się stopień sprężania.
Jeśli tak, to właśnie tak będzie się zachowywać ten silnik. Czyli w dolnym zakresie obrotów będzie śmoc ale przy wyższych obrotach silnik ni ma jadu.
Następna sprawa to zwężka wydechu przy cylindrze. Jak zdejmiesz rurę, to jest wspawana druga rura w rurze, można by się tego pozbyć.
Druga sprawa, króciec ssący. Co z tego że jest włożony większy gaźnik jak króciec jest o tej samej średnicy co do 50ccm.
Można pomyśleć nad odchodzeniem koła magneta.
Zresztą co ja tu będę pisać. Proszę bardzo, zapodaje linka, takie cudo z silnikiem STOMP 140. Tylko że takie osiągi są dlatego, bo jest założony cały ładny komplet, czyli silnik wraz z wydechem, gaźnikiem, króćcem ssącym itd. Nie obraź się, ale ty niestety robisz ulepa, bo nie masz pojęcia o tej robocie.
http://www.youtube.com/watch?v=DvtjnOgL9kk
Dlatego ciężko będzie ci wykrzesać z tego coś fajnego jak się nie przyłożysz do tej roboty. A to niestety są pieniądze do zainwestowania i dopieszczanie w każdym szczególe.
Michoł pisze:Zdejmujesz koło magnesowe i dajesz do fachmajstra który zajmuje się remontami silników. Gość bierz to koło i to on już wie gdzie i jak je stoczyć, ponawiercać aby było lżejsze oraz dobrze wyważone. Co to daje? Silnik szybciej wkręca się na obroty i ma większą śmoc właśnie przy górnych zakresach obrotów. Minusem tego jest utrata w pewnym procencie momentu obrotowego silnika w dolnym zakresie obrotów, oraz niezbyt równa praca na wolnych obrotach.
Wygogluj sobie i poczytaj, a dowiesz się więcej.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości