Jeśli zły dział to przenieście. Chciałem przedstawić wam po któtce mego bzyka.
Skuter zakupiony jako nowy, w podstawowej wersji bez bajer?w typu alarm odp z pilota w maju 2005 r jako tani ?rodek lokomocji zamiast autka.Pojazd ten nie wyróżnia sie ani wyglądem ani osiągami ale swoje zalety tez posiada.
Wyglad to nic szczególnego zapożyczony od kymco cobra,z przodu pojedynczy reflektor osloniety kratka.Wyglad skutera sprawia wrazenie dosc masywnego a to za sprawa wypuk?o?ci bocznych plastik?w.
Silnik to typowa chi?ska konstrukcja na bazie hondy nie grzesz?ca moc?,ale dla ludzi o spokojniejszym temperamencie w sam raz.
Osi?gi tez nie s? najgorsze jak na 4 suwa v-max u mnie to jakie? 65km/h,przyspieszenie tez nie jest z?e.Jedna z najwi?kszych zalet skutera jest spalanie u mnie wacha sie pomiędzy 1,8l do 2,5 l zale?ne od stylu jazdy.Nast?pna wed?ug mnie zaleta to schowki ten pod kierownica jest zamykany i ca?kiem spory ,mieszcz? sie w nim dokumenty kom?lrka itp,a pod siedzeniem mieszcz?cy kask zamknięty.Dzienne przebiegi rzędu 250-300km to nie problem.
Wady: tu jedna z najwi?kszych to ma?o miejsca na nogi dla os?b przy zwro?cie okolo180 przy d?u?szej jezdzie daj? sie we znaki,przyda?o by sie tez wi?cej mocy zw?aszcza na d?u?szych dystansach.To co tez mo?na zaliczy? do wad to spasowanie plastik?w ,dziury puste miejsce,sprawiaj? wrazenie jakby skuter mia? sie rozlecie? oczywi?cie z daleka ju? nie jest to tak widoczne.
Eksploatacja: z za?o?enia silnik 4suwowy powinien by? ?ywotniejszy nawet w chi?skim wykonaniu,w moim przypadku przekr?ci?em na nim ponad 60 tys km i nie mog? z?ego s?owa o nim powiedzie?
Awarie;to co sprawia sen z powiek uzytkowników chińskich skuterów są nekajace ich różnego rodzaju awarie ja dotychczas wymieni?em:
?ar?wka prz?d 2 razy, ty? 1 x
wariator -wada fabryczna
pasek x3
tarcze hamulcowe,płyn
i przełącznik kierunkowskazu
tarcze sprzegla wada fabryczna.
sprzegło komplet, linka gazu, licznika , membrana wraz ziglica oleje kilka ?wiec,przyda?o by sie tak?e teraz wymienic wario rolki pasek
Tuning co do tuningu ograniczy?em sie do cylindra 60cm by zyska lepsze osi?gi ,a osi?gi sa lepsze v-max zalezne od wagi kierowcy okolo75km/h i lepsze przyspieszenie od 15km wzwy?.
Skuter przy dbaniu o niego potrafi sie odwzdzi?czy? przez kilka nawet lat.
Link do fotek
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Bao ... _QT7/17260